101010.

Kom ihåg datumet! Inte bara därför att det är ett binärt datum utan främst för att den 10 oktober 2010 var den dag som Jonasson för första gången jailbreakade sin egen iPhone.

Sedan inköpet av min första iPhone, en iPhone 3G, den 11 juli 2008 så har jag inte jailbreakat den en enda gång. I somras köpte jag så en iPhone 4 och har inte haft behovet att utöka den med tveksam funktionalitet – förrän nu.

För någon månad sen hittade jag nämligen en grymt snygg modifikation till låsskärmen på iPhone 4, nämligen Typophone 4. Otroligt enkel och läcker i sin utformning. Jag var bara tvungen att ha den! Men tyvärr fanns det inte någon möjlighet att jailbreaka iOS 4.1 då. Detta möjliggjordes först idag då limera1n släpptes för Windows, som låter dig låsa upp för ny funktionalitet på en iPhone 4 med iOS 4.1.

Sagt och gjort – jag jailbreakade idag för första gången min iPhone. Kände mig aningen smutsig när jag kastade igång Cydia på enheten och browsade bland utbudet. Men mitt mål var enbart inställt på Typophone 4. Och efter lite fulhack och några omstarter så är jag grymt nöjd! Winterboard, Cydia och limera1n får leva undangömda liv i en suspekt mapp på sista startskärmen i min iPhone 4. Det var egentligen aldrig meningen att jag någonsin skulle jailbreaka någon av mina iDevices – men nu har det alltså hänt! Vi får se hur länge det varar, men just nu kan jag inte sluta att titta på min låsskärm!

3 kommentarer

    1. Precis min känsla också! Typophone 4 är så otroligt snygg i mina ögon, att enbart den gör det nödvändigt för en antijailbreakare som mig att ändå krypa till korset och installera limera1n. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *