Det är dags… Back to the Mac.

Lite som en blixt från klar himmel så har det börjat dimpa ner inbjudningar hos utvalda, till ett nytt Apple Event som skall hållas i Cupertino den 20 oktober – alltså redan nästa onsdag!

Tittar vi på bilden ovan som Apple bifogar inbjudan så framgår det klart och tydligt att företaget i höst kommer att fokusera på Macplattformen igen. Vid de senaste eventen så har allt kretsat kring den mobila plattformen iOS och dess hårdvara. Men nu är det alltså dags att vända blicken mot företags hyllade datorer istället.

Bilden skvallrar också om att vi kommer att få ett nytt Mac OS X, version 10.7 med kodnamn Lion. Det framgår tydligt! Frågan är vad 10.7 kommer att bjuda på. Kommer man att introducera touchstöd? Relativt troligt om du frågar mig. För visst föreställer väl bilden i sin helhet en trackpad? Men frågan är väl när vi väl får en skarp version av OS X 10.7. Betänk att 10.6 Snow Lepoard presenterades nästan ett år innan den släpptes.

Huruvida Apple planerar att släppa en ny MacBook Air har varit föremål för vilda spekulationer den sista tiden. Maskinen har inte uppdaterats på snart 500 dagar och har således gått långt över tiden. Personligen tror jag att Apple fasar ut MacBook Air till förmån för iPad. Det känns som att företagets tablet faktiskt börjar fylla upp det tomrum som finns mellan iPhone och MacBook/MacBook Pro. Vi behöver ingen svindyr, tunn MacBook med begränsad prestanda på grund av sitt slimmade yttre. Nä, då är förmodligen iPaden ett bra komplement. Det är i alla fall min gissning.

Det har också snackats iWork och iLife, och det känns ju hyfsat troligt att även dessa lanseras i nya versioner i samband med eventet.

Men som vanligt, den som lever får se. Om en vecka vid den här tiden har vi alla svaren. Tills dess kan vi bara spekulera fritt… Här nedanför… I kommentarsfältet! 😉

5 kommentarer

 1. Jag tror jag måste köpa mig en Mac igen, apropå inget. Visst, den suger på ingenjörsarbete.. Men wtf det har man ju jobbdatorn till..

  1. Tja Niklas!
   Macen är överlägsen på mycket, men kanske inte just CAD-program – helt klart!
   Men dock är den ett stycke högkvalitativ ingenjörskonst. Och därför vill du ha en! 😀

 2. Det här kommer bli ett underbart event. Jag känner på mig att det kommer hända stora saker inom Macen!

  1. Hallå Julian!
   Japp, jag är taggad som sjutton. Tror att vi kan få se någonting riktigt riktigt intressant från Apple nu på onsdag… 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *