Kraschbenägen Mac mini.

Av någon oförklarlig anledning så upplever jag just nu hängningar på min Mac mini. Den totalhänger emellanåt när jag kör Plex, iTunes eller Spotify och det enda som verkar hjälpa är att starta om den – the hard way.

Vad kan det vara som krånglar? Jag var först inne på att att det är något program som ligger aktivt i bakgrunden, typ AirVideo Server, LogMeIn eller Plex Media Server. Efter att ha inaktiverat dessa och använt datorn en stund till, så hängde den sig igen. Börjar bli innerligt trött på det nu, skall tilläggas. Det är en Mac och det ”ska bara funka”.

Får ta mig en rejäl titt på detta i morgon. Kanske eventuellt avinstallera och installera om Plex och några av de andra programmen. Tröttsamt!

Har du upplevt likande krascher på din Mac? Tips? Kommentera gärna!

6 kommentarer

 1. Alla de gånger jag har varit med om detta på en mac så har det varit något av RAM-minnerna som varit dåligt…

  1. Hej Magnus!
   Jag har faktiskt inte tänkt på det, men jag har relativt nyligen satt i nya ramminnen i maskinen. Byter ut dem mot originalminnen igen och testar.

   Tack för tipset!

 2. Hej Magnus! Hur löste det sig för dig? Jag har precis köpt en mac mini, installerade plex, flera problem dock, datorn hänger sig och jag får göra som du, starta om the hard way. Dessutom synkar inte ljud med bild, ljudet kommer före, ibland rejält före både på film och videoplugins.. Känns hopplöst just nu..

  1. Tjena Jess!
   Jo, det var faktiskt mina nyinköpta ramminnen som ställde till problemet. Plockade ur dem och allt var åter frid och fröjd.

   Har du satt i extra minnen i din Mac mini, eller har du kanske köpt den begagnad? Kolla så att du bara har originalminnen monterade i så fall, och prova igen.

   Lycka till!

 3. Hej igen! Skönt att du upptäckte ditt fel då. Så då går det inte att sätta i mer minne i mac minin då, om man vill köra plex.. Tyvärr verkar inte detta vara mina problem, suck. Köpte datorn ny i mellandagarna på Elgiganten. Dock måste den legat ett tag då det var sena versioner i mycket av mjukvaran. Funderar på om jag måste avinstallera plex och börja om, om det är där problemet ligger..

  1. Tjena!

   Det är inga problem att få tag på minnen till Mac som funkar, men de kan kosta lite mer än vanliga noname-minnen. Men det är det förstås värt!

   Vad gäller Plex, prova att avinstallera programmet med hjälp av t.ex. AppCleaner och installera sedan om det. Säkerställ också att du inte har onödiga processer eller program igång i bakgrunden när du tittar på film.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *