Mitt första intryck av Samsung Galaxy Tab.

I veckan hade jag möjligheten att fingra lite på en iPadutmanare, nämligen en Samsung Galaxy Tab.

Galaxy Tab är alltså en touchbaserad läsplatta som drivs av Android 2.2. Under skalet på den 7 tum stora skärmen hittar vi en 1GHz processor och 16GB inbyggt minne, vilket också kan expanderas. Vidare har den stöd för simkort, och fungerar alltså också som telefon. Nu är ju 7 tum ingenting man håller intill örat utan att bli utskrattad så därför är den istället tänkt som högtalar- och konferenstelefon. För dessa ändamål är den förutom en tremegapixelkamera på baksidan, även bestyckad med en 1.3 megapixelkamera på framsidan för just videosamtal.

Det första som slog mig när jag började navigera runt, är att den känns aningen släpig och inte alls så responsiv som min iPad är. Samtidigt är skärmen mindre, processorn är ungefär lika snabb. Kvar har vi parametrar som frekvensen för skärmavkänningen och själva mjukvaran. Jag känner tyvärr igen beteendet från min HTC Hero som ger mig lite av samma känsla. Därför gissar jag att upplevelsen försämras på grund av Android. Och då borde det ju gå att lösa med en mjukvaruuppdatering.

Jag provade även att surfa på den, vilket tyvärr lämnar en del i övrigt att önska. Visst, webbupplevelsen blir mer komplett än med min iPhone 4 men Galaxy Tab gör inte webben rättvisa på samma vis som iPad. Om vi inte snackar Flash då förstås, för då vinner Android. Galaxy Tab har nämligen stöd för Flash v10.1. Vidare fungerar nyp- och zoomfunktionerna klockrent även om den inte ritar upp typsnitt och bilder lika snabbt som iPaden gör. Det virtuella tangentbordet känns dock responsivt och flyter på bra. Dessutom är det förvånansvärt lätt att skriva på.

Mycket mer än så tänker jag inte skriva om Samsung Galaxy Tab idag. Jag kan för egen del konstatera att den känns dyr och andas inte alls lika mycket kvalitet som Apples dito, iPad. Men förhoppningsvis får jag testa den lite mer ingående snart och då kommer jag tillbaks med mer tankar kring Samsungs iPadutmanare.

3 kommentarer

  1. i prefer the iPad… It just seems like the ”copies” is good when they arrive, but with the next release of iPads they are behind again… lots of competions this days to win one as well, if you dont have one… Have you noticed the new campaign from the it security company sophos… easy to win if you like to share things… 🙂 mostinvincible.com

  2. I have both and definitely prefer Galaxy Pad! I hate Apples ”you can choose what you want as long as you choose something that we can control” GAH, hate it!! Galaxy Pad = Freedom

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *