Standard Theme 2.

Ni som brukar besöka mig har givetvis märkt att jag har bytt design på min blogg. Mina förra, Appleinspirerade design fick ge vika och lämna plats åt ett, i mitt tycke, otroligt snyggt och rent tema. Dessutom med fördelen att det är otroligt vackert kodat (om nu kod kan vara vackert?) och dessutom gör det sidorna mer snabbladdade än innan, vilket ju är en förutsättning för att någon överhuvudtaget skall vilja navigera runt på en blogg.

Anyways – Jag har fått en del frågor de senaste dagarna om designen jag har valt. De allra flesta av er har koll på att bloggen jag driver ligger på en WordPress-plattform (läs mer om det här.) I vilket fall som helst så tänkte jag passa på att göra lite reklam för dem som utvecklat den design som bloggen har idag. Med risk för att inte bli unik med detta tema så delar jag alltså med mig av informationen:

Temat heter Standard Theme 2 och är utvecklat av grabbarna och töserna borta på standardtheme.com. Det är ett premiumtema, vilket betyder att det kostar en slant att köpa det. Inga hutlösa pengar, men strax under 350 kronor. Då får man ett tema med gott om inställningsmöjligheter även för dig som inte är så sugen på att koda css och php. Vill man hellre koda lite själv så finns möjligheterna att göra detta via en custom css-fil.

Tycker du att temat verkar intressant och du funderar på att satsa 350 spänn på det så får du mer än gärna använda min länk, vilket ger mig några kronor tillbaks för varje sålt tema. Tack på förhand i så fall! 🙂

Har du frågor kring Standard Theme 2 så är du välkommen att ställa dessa via kommentarerna till detta inlägg. Jag skall som vanligt försöka svara på allt!

17 kommentarer

  1. Hi John!
   I just changed my theme to the Standard Theme 2 and just wanted to share my great experience with this theme, and of course, my affiliator link! 🙂

 1. Snyggt! Fast jag kommer inte överens med typsnittet för brödtexten, om man kallar det så? Helt enkelt inte behagligt att läsa. Har du några alternativ på lut?

  1. Tjena Lasse!
   Tack för synpunkten. Jag kör samma typsnitt som tidigare, och jag tycker att den gör sig snyggt. Men det kanske finns delade åsikter om detta? Vilka typsnitt är egentligen lätta och behagliga att läsa för ögat? Har du någon koll på det? Jag är alltid intresserad av att testa andra typsnitt.

   Hojta till!

 2. Har också kikat på The Standard Theme för en av mina bloggar. Jag tycker det är ett av de absolut snyggaste WP-teman som finns ute. Temat du hade innan är också väldigt, väldigt snyggt men det är inte längre särskilt unikt. Jag tycker att du har gjort ett bra val.

  1. Tjena Mary!
   Jag kände detsamma faktiskt. Det fanns väl inga direkta problem med det Appleinspirerade temat (iBlogPro4) mer än att det inte längre känns särskilt unikt.
   Dock är det inte lika många som verkar ha hittat Standard Theme 2 ännu så då rullar vi på med det ett tag till! 😉

 3. Just ja. Som sagt, allt är sjukt snyggt, från kommentarsfältet till sidebaren men jag har en liten synpunkt (om du vill ha den?). Den lilla rutan som antal tweets, Facebook share och Add this finns i förstör lite av designen. Din text med ”magnusjonasson” blir täckt. Kanske skulle vara snyggare att lägga den ovanför kommentarsfältet?

 4. Tack för åsikten! Det är alltid otroligt värdefullt med feedback. Jag antar att du menar att texten till vänster (den snedställda) täcks av tweet/facebook/share-funktionen? Jag testade just detta på min MacBook Pro och visst är det så. Har faktiskt inte tänkt på detta tidigare eftersom jag kör betydligt högre upplösning på mina desktopmaskiner.

  Ska kolla möjligheten att flytta den funktionen, alternativt använda ett plugin som istället lägger upp motsvarande knappar under inläggen (som tidigare.)

  Tack för din input!

  1. Stort tack till dig, Tobias. Hoppas att du blir lika nöjd med det som jag är!

   Skicka gärna en länk till sidan när du satt upp temat. Alltid kul med inspiration från andra. 🙂

 5. Hallå!
  Har du någon aning om varför jag får http 500 internt server fel, när jag aktiverar standard theme 2?
  Alla mina andra teman funkar när jag aktiverar dessa.

  1. Hej Peter!
   Skulle kunna bero på att temat är inkompatibelt med något av de plugin du har installerade och/eller aktiverade. Prova att avaktivera samtliga plugins och se om det hjälper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *