Veckans teknikköp.

Veckans teknikköp går i fruktens tecken – frukt som i Apple, då alltså!

Igår fick jag äntligen tag på en Magic Trackpad till min Mac mini i vardagsrummet. Jag har sneglat på den ända sedan den släpptes, att ha den som en ersättare eller snarare som ett komplement till min Magic Mouse. Jag kör i och för sig mestadels Plex på den Macen men kände ändå att jag ville ha en smidigare lösning för att navigera i OS X-gränssnittet från soffan, vilket kan vara ett problem med musen om underlaget är för mjukt.

Med Magic Trackpad är detta problem ett minne blott! Apple har lyckats mycket väl med att överföra känslan och funktioen från den underbara touchpaden som sitter i MacBook Pro, till att vara en desktopprodukt som faktiskt tillför något – i alla fall för mig. Kvalitetskänslan finns där och man har givetvis sett till att designen håller samma profil som Wireless Keyboard, vilken torde vara den ultimata kompanjonen till denna goding.

Magic Trackpad drivs av två stycken AA-batterier och den kommunicerar med Macen trådlöst, via Bluetooth. Installationen är lika enkel som vi Appleägare är vana vid men tyvärr avslutas hela denna sekvens med att man behöver starta om datorn (efter att ha hämtat en för trackpaden nödvändig programuppdatering.) I övrigt så bara funkar det! Precis så som vi vill ha det.

Förutom Magic Trackpad så sprang jag även på Apple Battery Charger – en produkt som företaget något överraskande lanserade vid samma tillfälle som trackpaden. Många höjde nog på ögonbrynet när Apple visade upp den lilla väggladdare som laddar två stycken AA-batterier åt gången. Inte mycket att komma med? Men faktum är att laddaren dels är billig – 299 spänn för laddare och sex stycken uppladdningsbara batterier, och dels snygg. Att det finns en tanke med de sex medföljande batterierna är självklart: Två till din Wireless Keyboard, två till din Magic Trackpad och två i laddaren. Klockrent!

Okej, Battery Charger kanske inte är det mest klockrena Apple har gjort men det fyller en funktion i mitt hem, om inte annat så ur miljösynpunkt. Känns betydligt mycket bättre att ladda upp batterierna än att slänga dem och köpa nya hela tiden. För är det en sak som är säker, så är det att antalet batterier hemma inte minskar med åren!

6 kommentarer

  1. Tjena Johan!
   Plex är ju utvecklat för att styras med tangentbord eller allra helst fjärrkontroll. Dock kan man ju aktivera musstöd i programmet, men det du är ute efter är förstås ett geststöd i Plex, eller hur? Jag har sedan releasen av Magic Trackpad hävdat att detta kommer att implementeras i Plex förr eller senare. Jag letar fortfarande… 🙁

   Vi får hoppas att det snart dyker upp stöd för gester i Plex!

   1. Helt korrekt, det är just geststödet som jag är ute efter. Trackpaden gör sig förmodligen alldeles utmärkt i vardagsrumsmiljön.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *