En doft av bensin… GT5 är nära!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, heter det ju. Men man undrar ju om den gränsen inte är nådd och överskriden när det gäller den smått överhypade japanska bilracingsimulatorn Gran Turismo 5.

Det som skulle komma att bli GT5 utannonserades första gången under E3-mässan 2005, långt innan Sony ens hade släppt sin Playstation 3. När konsollen väl kom ut under senhösten nästkommande år och det inte fanns något GT5 i startgroparna var det många som rynkade på näsan. Många trodde nämligen att Gran Turismo 5 skulle bli dragplåstret som skulle ge PS3’an ordentlig skjuts inför julhandeln. Men inget GT5 syntes till…

Sonys Playstation 2 hade ju sitt Gran Turismo 4 som rönte enorma försäljningsframgångar och för många var det lika givet att det skulle släppas en PS3-exklusiv dito. Men icke!

Istället släpptes ett gratisspel på självaste julaftonen 2006, nämligen Gran Turismo HD Concept, vars ambition var att bli en sneakpeak för ett kommande spel. Men Gran Turismo HD-konceptet skrotades och istället lanserade utvecklaren Gran Turismo 5 Prologue under E3-mässan det kommande året. Ett budgetspel som fick ett par uppdateringar under åren 2007-2008.

I december 2009 släpptes så äntligen något som många liknar vid den slutgiltiga GT5-produkten,  nämligen GT5 Time Trial Demo. En uppvisning från utvecklarens sida för att hålla intresset vid liv ytterligare ett år…

Och nu, nästan sex år efter GT4, har utvecklarna Polyphony Digital äntligen givit oss ett officiellt släppdatum som ser ut att hålla ända in i kaklet. Datumen som du skall ringa in i almanackan är den 24 november 2010 (ja, i år), får då släpps alltså kanske världens mest efterlängtade och heta bilracingspel – Gran Turismo 5.
Ett spel med en diger lista av supersportbilar och standardfordon och härliga banor där körglädje och realism sätts i första rummet. Imponerande 1031 bilmodeller har man lyckats modellera och klämma in i spelet, vilket i kombination med seriens tidigare framgångar borgar för spelglädje och variation i det oändliga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *