Köper du en iPad i jul?

Det råder total iPadsjuka i svenska medier just nu!

Jag antar att det inte har undgått någon att Apples nästintill sönderhypade iPad släpps i Sverige vid midnatt. I USA har den funnits tillgänglig sedan april i år, men nu är det alltså dags för oss nordbor att få ta del av världens mest populära surfplatta just nu – iPad.

Alla de stora operatörerna står redo med sina abonnemangspriser för att locka kunder till köp när den nu släpps den 30 november. Likväl står elektronikkedjorna i startblocken och är redo att öppna butiksdörrarna klockan 00:01 i natt. Och hypen är som sagt stor – iPaden spås bli teknikklappen framför andra den här julen. Och visst kommer den lägligt, precis efter lönehelgen och dessutom lagom då svensken börjar känna sig lite exra generös – i juletid.

Så frågan är, tillhör du dem som tänker skaffa dig själv eller någon nära en iPad i julklapp? Har du redan en? Eller kanske är du inte alls intresserad av surfplattor.

Enligt en undersökning här på bloggen i januari (när den lanserades) så var det drygt 30 % av er läsare som bestämt skulle skaffa en iPad. Kanske ännu fler nu?

Lämna gärna en kommentar!

Läs mer om den stundande svenska iPadlanseringen nedan:

12 kommentarer

  1. Håller med dig – på båda punkterna. Har en känsla av att de svenska priserna kommer att vara hyfsat konkurrenskraftiga så här i julhandeln. Samsung Galaxy Tab lär inte ha en chans när iPad breder ut sig…

 1. Jag tillhör nog gruppen som vill ha en, men mest för sakens skull. Ser egentligen inget praktiskt användningsområde för den för tillfället. Visst är det skönt att kunna ligga i sängen att slösurfa med lite större skärm än vad iPhonen har att erbjuda. Dessutom är priset inte så jättetilltalande, då man kan lägga till några tusenlappar och få en 13-tums macbook som klarar av betydligt fler uppgifter. Dock så lockas prylgalningen inom mig enormt mycket av en iPad.

  1. Du låter splittrad i frågan. Först och främst, har du klämt ordentligt på en iPad? När man väl gjort det så brukar man vara såld. Den är helt enkelt oemotståndlig! 😉

   Jag köpte min iPad under releaseveckan i våras och visst har wow-känslan gått över lite grann. Men den är fortfarande sjukt snygg, skärmen är otroligt vacker att titta på, den är responsiv som få och helt underbar med iOS 4.2. Dessutom är den, precis som du är inne på, en klockren kompanjon för film- och teveserier i sängen eller som slösurf framför teven.

   Bejaka prylgalningen inom dig! 😀

 2. Vore ju rätt schysst med en iPad men känner egentligen inget större behov av att ha en just nu. Sitter ändå med min laptop i soffan i dagsläget och det vore väl lite annorlunda om jag haft en stationär dator.

  Håller med om att det ska bli spännande att se prissättningen av den. 🙂

  1. Förstår att du tvekar på att byta din laptop mot en iPad när du sitter i soffan och slusurfar framför teven. Men för sängen är dock iPad oslagbar, om man kan nöja sig med en 10″ skärm.

 3. Det blir ingen för min del förrän iPad kommer med Retina-display. Jag har blivit beroende av bra skärmar sedan jag skaffade iPhone 4. Retar mig på dåliga skärmar numera, speciellt min lap-top.

  1. Du har en poäng där Lasse. Alltsedan jag fick min iPhone 4 i min hand så känns upplösningen i alla andra handhållna enheter dålig. Jag påstår inte att skärmen på iPad är undermålig men man blir helt klart bortskämd med den höga upplösningen som iPhone 4 erbjuder.
   Så det blir helt klart kul att se vad Apple förbättrat i vår, när iPad 2 förväntas komma.

   1. Ja, skärmen i iPad är faktiskt bra. Men nu har apple en gång för alla retat mitt retina-behov. Och jag är fast. Skärmen skall vara minst lika bra som ögat. Vilken underbar inställning till tekniken och människan. 🙂

 4. Jag tar o införskaffar i jul på USA resan istället, tror aldrig att dom svenska priserna kommer slå dom amerikanska på 3300 ungefär för 16 gb Wifi, dock tror ja iPaden kommer sälja som smör i Sverige och också i våra kära grannländer, så just nu är det nog bara för Apple att se stålarna rulla in!

  1. Tja Fillwe!
   Japp, Apple gör helt klart rätt i att släppa den nu när julruschen drar igång på allvar.
   Jag köpte själv min iPad i USA, en 32GB WiFi-modell som jag betalade ungefär 4800 svenska kronor för inklusive avgift vid kortköp over there.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *