Jonasson kollar in: EQ Sceletto.

I förra veckan skramlade det till i brevlådan. Ett vadderat kuvert från CaseStore. Jag öppnade det och möttes av en dödskalle som log oroväckande åt mig…

Nej, det hela rör sig inte alls om någon mardröm, utan helt enkelt om ett skal till en iPhone 4!

Skalet går under det underfundiga namnest EQ Sceletto och är ett hårt skal i svartlackerad plast med ett skelett tryckt på baksidan. Passformen är helt okej för att vara ett plastskal. Den är inte helt perfekt, mycket på grund av att skalet ändå är lite flexibelt, men det känns inte heller sladdrigt.
Skalet är ungefär 2 millimeter tjockt och gör inget större väsen av sig när det sitter på din iPhone 4. Det täcker hela baksidan, hörnen och långsidorna. På ena långsidan finns hål utskurna för mute- och volymknappar och på baksidan hittar vi ett skuret hål för kamera och led-blixten.
Vidare är skalet helt öppet i överkant, något som gör man inte bör ha några problem med att plugga in vilka lurar som helst i 3,5mm-jacket. Dock skyddar skalet inte strömbrytaren på din iPhone 4, vilken kan skadas vid ett fall.
Skalet är också öppet i underkant, så tillgång till högtalare och mikrofon hålls fria. Dessutom medger skalet att man kan ansluta de flesta typer av laddare (som inte kräver telefonens passform) eftersom underdelen av skalet alltså är helt öppet. Detta till skillnad från Apples egna Bumper, som gjorde det svårt att använda lurar och vissa originalladdare utan att det glappade.

Skalet bygger även cirka 0,5 millimeter över skärmen runtom, så att lägga sin iPhone 4 med skärmen nedåt mot en plan yta kommer alltså inte att repa telefonen, vilket är bra!

Sammanfattningsvis kan vi säga att EQ Sceletto är ett ett lågprisskal som faktiskt gör sitt jobb. Gillar du motivet och har en iPhone 4 så kan detta mycket väl vara ett skal för dig.

[youtube width=”560″ height=”340″]http://www.youtube.com/watch?v=bHErtSe2viI[/youtube]

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *