Mediacentret Plex i ny version!

Jag har just spenderat en timme framför min Mac mini i vardagsrummet och lekt runt lite i senaste utvecklarversionen av mediacentret Plex.

Plex är det klart största och mest framgångsrika mediacentret på Macplattformen. Ursprungligen en branch från populära XBMC men som tagit en egen väg och numera dominerar plattformen.

För att göra en lång historia kort så släpptes ju Plex i version 0.9, kanske mer känd som Plex Nine, tidigare under hösten. En av de största nyheterna var att man i den versionen brutit ut själva mediaserverdelen och lagt denna som en separat Finder-liknande applikation.
Plex Media Server har i och med dagens uppdatering blivit ännu lite bättre, eftersom utvecklarna i Plexteamet nu adderat stöd för en mängd nya funktioner så som;

Möjlighet att redigera all metadata manuellt.

Detta är en otroligt välkommen funktion i Plex som gör det möjligt att själv editera film- eller teveserie-information i ett iTunesliknande gränssnitt, där den nerladdade informationen brister eller är felaktig. Man kan också låsa dessa editerade fält så att agenten i framtiden aldrig kan skriva över dem med felaktiga värden igen. Grymt bra funktion för dig som har mycket svenska filmer i ditt bibliotek och vill säkerställa att originaltitel och handling etcetera alltid visas på svenska exempelvis.

Matcha om felaktiga matchningar.

Med valet ovan kan man alltså matcha om felaktigt matchade filmer med en alternativ scraper. Exempelvis filmer som det gjorts remakes på, kan Plex matcha fel och då har man enkelt möjlighet att göra om sökningen med en annan agent.

Nu kan du skapa samlingar!

Möjligheten att skapa samlingar har funnits länge i Plexkoden men har inte lyfts upp till ytan förrän nu. Vad funktionen gör är helt enkelt att den låter dig bunta ihop flera filmer, eller kanske musikalbum, till en samling som du själv döper. Exempelvis kan du lägga alla dina Star Wars-filmer eller zombierullar i en samling, vilket gör det lätt att hitta dem!

Senaste utvecklingsversionen av Plex finns i detta nu bara tillgänglig via hemsidan och inte via programmets autouppdateringsfunktion. Detta då den inte är släppt till allmänheten ännu. Dock verkar den funka bra så här långt och känner du för att ge den en chans, så besök utvecklarens blogg och ladda ner den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *