Laddar inför en jobbhelg.

Äntligen fredag, brukar jag säga. Vet inte riktigt hur jag skall uttrycka mig ikväll. För tillfället sitter jag ensam framför datorn med en halv pizza, lite sallad och bara slappar. Riktigt skönt! Men i morgon lördag är jag allt annat än ledig, eftersom jag skall ut på installationsjobb hos en kund hela långa helgen. Kunden skall migrera sin miljö från daterade gamla Windows Server 2003/SQL Server 2000 till Windows Server 2008 R2/SQL Server 2008 R2. Från fysisk till virtuell. Från 32 till 64 bitar. Från stenålder till nutid. Från fyrkant till hjul. Ja, jag tror ni fattar vart jag är på väg med den här diskussionen.

Men att installera ett affärssystem på en ny SQL-plattform är mer än att bara läsa tillbaks en BAK-fil. Det är mycket externa kopplingar som måste konfigureras om. Länkar till tredjepartssystem och mycket annat som man måste ta höjd för. Men vi har hela helgen på oss så förhoppningsvis ska vi kunna bli klara utan att jobba nattskift.

Men detta är först i morgon. Nu tänker jag ta det lugnt och bara slappa. Spela lite, kanske kolla på nån film och bara softa. Passa på att njuta av ledigheten helt enkelt. Vad gör du själv ikväll?

9 kommentarer

  1. Visst är det trist att jobba helg när man är van vid att vara ledig? Ingen ledighet i sikte innan nästa helg för min del. Men snart är det jul och då har jag i alla fall möjlighet att ta ut ett par veckor sammanhängande ledighet. Ska bli otroligt skönt! 🙂

  1. Ja, det är jag nog glad för. Jobbar hellre med maskiner än med människor, för egen del. Men det är ett beundransvärt jobb du utför, tycker jag. Kram!

   1. Efter 8 timmar jobb på Jobb-PCn så ångrar jag styckt att ag inte gjorde det på Macen… nu är allt lost. 8 timmar tappat. Bara at börja om. Det blir på MBP’n den här gången! DÖDA MIG!

    1. Ouch, jobbigt! Och det värsta är, att det hade säkert funkat helt felfritt på en Mac – bara för att strö lite salt i såren! 😉

     Men frågan måste ändå ställas, sparar du inte emellanåt?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *