Jag trivs bra här i Middle Earth.

Det brukar hända någon gång per år – att jag snöar in på nåt gammalt datorspel.

Ett spel som jag alltid ser mig själv återkomma till, är onlinerollspelet Lord of the Rings Online. Det brukar alltid hända under de mörka höstmånaderna att jag lägger mer tid än jag kanske borde på spelet. Gärna flera timmar om dagen, när möjligheten uppenbarar sig.

Som ett stort fan av Peter Jacksons filmatisering av historien så älskar jag att förlora mig några timmar i The Shires skönhet, besöka Rivendell eller bara knacka lite orcher i Morias gigantiska grottsalar.

Lord of the Rings Online, eller LotRO som det förkortas, är egentligen det enda onlinespelet jag spelar – alla kategorier. Visst, jag har provat Eve Online, Guild Wars och World of Warcraft men inget av dem fångade min uppmärksamhet alls. Däremot har jag historiskt sett lagt en hel del tid i både Lineage II och dessutom i Vanguard. Men inget onlinerollspel kan i mina ögon mäta sig med den slukande miljö som LotRO erbjuder.

Jag nämnde ju ovan att detta är det enda onlinesrollpelet jag spelar. Men det är dessutom det enda onlinespelet jag spelar. Jag spelar alltså inte Battlefield-spelen online. Jag spelar inte heller Call of Duty på nätet. Eller några andra spel heller för den gången. Även om jag äger en hel drös spel som har stöd för onlinespel.

Jag vet egentligen inte riktigt varför det har blivit så. Jag spelar mer än gärna i LAN – helst då i cooperative mode men är inte alls främmande för att tävla i bil- sport- eller andra multiplayerlir. Men de stora öppna spelservrarna för fps-pangare skrämmer mig nog lite grann – kanske mycket för att jag inte engagerat mig i att bli riktigt bra i något spel, och därför får spö så fort jag sticker in mitt tryne på spelplanen.
I Lord of the Rings Online är man mer skyddad eftersom spelet inte tillåter pvp (player vs player) mer än i för detta avsedda zoner. Man får istället i lugn och ro lära känna miljöerna, utveckla sin karaktär, sina färdigheter och koncentrera sig på handlingen och känslan av att få befinna sig i denna massiva onlinevärld.
Nu betyder inte detta att jag på något sätt att jag undviker att ta konflikter och utmaningar i onlinevärldar, bara att jag nog hellre utmanar mig själv.

Hur är det med dig, spelar du dator- eller tevespel online? Eller tillhör du dem som helst lirar i ensamhet eller bara med nån vän då och då? Är du en social spelare eller utmanar du helst dig själv? Är du en vinnarskalle som kastar dig handlöst ut i varje ny multiplayerupplevelse du kommer över eller fokuserar du dina ansträngningar på CS eller nåt annat pvp-lir?

Kommentera!

13 kommentarer

 1. Gillar att spela Halo 3, Halo: Reach och Halo Wars över Xbox Live. Känner knappt någon IRL som gör det så det blir oftast MP-matcher mot random folk eller folk jag lärt känna i spelcommunitys.

  Måste säga att jag varit nyfiken på LOTR sedan jag först hörde talas om det för 6 år sen. Har aldrig riktigt köpt det då jag hellre spelat TV-spel och aldrig haft en riktigt ordentlig dator.

  1. Jag kan tipsa dig om att LotRO numera är gratis att spela (går dock att utöka upplevelsen genom att betala en slant) men om du bara är sugen på att testa så finns alla möjligheter nu.

   Vi kanske ses på Eldar-servern! 😉

 2. På PC tiden spelade jag sönder CS och CS Source online! J*vlar va skoj det var…
  Numera enbart PS3. MW2 Online, men hoppas på Battlefield: Bad Company 2 som håller på att installeras i skrivande stund. Annars älskar jag singel spel som Uncharted etc.

  Coop är alltid kul, FTW! 🙂

  1. Japp, cooperative är riktigt kul. Det är en utmaning att jobba tillsammans i spel – egentligen en större sådan än att spela själv mot andra, typ deathmatch. I coop så måste mycket stämma för att man skall lyckas.

   Minns till exempel när vi körde gamla Rainbow Six: Rouge Spear på våra Pentiumburkar hemma i Örby. Det var tider, det! 🙂

 3. Jag behöver ett nytt svärd snart 😉

  Annars håller jag med. Ser fram emot att levla lite mer så man kan åka runt och utforska Middle Earth. Vet inte varför jag inte börjat med det tidigare. Jag var ju ändå med och spelade betan men jag tror det har att göra med att Vanguard släpptes någon vecka innan LoTRO och att övriga kompisar hamnade där. Annars är jag mycket för sandbox spel där man kan göra lite som man vill och har möjlighet att interagera med det mesta i spelvärlden. Har ju lagt åtskilliga veckor i gamla hederliga SWG som tyvärr förstördes av SOE.

  1. Kul att ha en ny bekant i Middle Earth numera. Vi får se till att lira lite grann ihop snart, så att du når upp till level 50. Då öppnar sig en ny värld – med uppgraderingsbara vapen och massa annat godis! *teaser* 😀

 4. Har absolut och fastnat för LotRO, alltid trevliga människor och mycket quest och instanser och roligt att följa böckerna i spelet när man ibland ser likheter och skillnader från dem ”riktiga” böckerna till spelets böckers. Har inte gett mig på Free to Play än trots att jag inte har råd att spela LotRO. Känns som att det är så mycket begränsningar och vet inte om jag kan spela på mitt konto eller om jag får göra något nytt ”Free to Play”-konto.
  I alla fall är LotRO ett toppen spel, betyg 5/5 i alla lägen. 🙂

  1. Hepp Banshie, det var ett tag sen nu.
   Jag tror utan tvekan att du kan kombinera ditt betalkonto för LotRO med ett gratiskonto. Bör inte vara några som helst problem.

 5. Läste på lite om olika kontotyper i LoTRO. Det finns tre typer.

  Free 2 play
  Premium
  VIP

  VIP är de som är prenumeranter eller har köpt livstidskonto
  Premium är de som någon gång varit prenumeranter men som inte betalar för tillfället
  F2P är de som skapat nytt konto utan att betala något

  Skillnaden i de olika kontotyperna kan läsas i länken nedan

  http://www.lotro.com/free.php?

  Klicka på details

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *