Veckans teknikköp.

Veckan har knappt börjat och Jonasson slår till med ett teknikköp utöver det vanliga så här i mellandagarna.

Jag har ganska länge gått och suktat efter en iMac. Mycket tack vare den snygga allt-i-ett-designen, men också för prestandan och för att jag är grymt nöjd med mina två befintliga Macar, en Mac mini och en MacBook Pro.

Så idag, efter att under några dagar ha kollat på mängder webbsidor och en hel drös videorecensioner på Youtube, gjorde jag slag i saken och åkte in till Machuset i Borås och köpte den sista iMac 27″ Core i7 de hade i lager efter mellandagshysterin. Tanken är att den på lite sikt ska få ersätta min Windowsburk här hemma som mest används för gaming. Dock är gaming någonting som jag inte sysslar med speciellt mycket längre, förutom några få spel emellanåt – och då är tanken att iMacen skall få lösa detta via Boot Camp.

Mina intressen har istället börja skifta åt design, foto och andra intressen, vilket gör att jag inte längre är i lika stort behov av en kraftfull Windowsdator.

Ännu så länge har jag inte börjat jobba med den, mer än att installera program. Men förhoppningsvis hinner jag känna på prestandan lite mer i morgon. Då ska vi även se vad den går för, rent gaming-mässigt.

Stay tuned!

21 kommentarer

 1. Kul! Är också grymmt sugen på en iMac, men tror jag inväntar och ser vad som kommer nu till våren innan jag gör slag i saken 🙂
  Får man fråga vad du fick ge för läckerbiten?

  1. Ett tag var jag faktiskt sugen på att vänta för att se vilka modeller Apple släpper i vår, men vem orkar vänta när man har bestämt sig? Det är ju ändå alltid fel tillfälle att skaffa en Mac – alltid nåt nytt häftigt runt hörnet! 🙂

   Godingen gick lös på 21 155 kronor. Som stulet! 🙂

  1. Hepp!
   Jag har åkt land och rike runt (i alla fall besökt 3 Media Markt under juldagen) för att hitta en 27″ Core i5/i7 men de var slut överallt. Tyvärr!

 2. Får erkänna att jag är en smula avis, trots allt 🙂 Ser fram mot en liten genomgång av den här på bloggen med dina tankar kring den!

 3. Wow! Absolut värd varenda peng (kan jag tänka mig), gratis! Ser även jag fram mot lite genomgångar etc. Något jag saknade var dock en unboxing video, alá Jonasson! 😀

  1. Haha! Nejdu, vem trodde egentligen det? Jag var länge ”anti-Mac” och Windowsförespråkare men vände kappan efter vinden när en kollega köpte en Mac mini hösten 2007. Köpte en likadan.

   Sen blev det iPhone 3G, MacBookPro, iPad, ny Mac Mini, iPhone 4 och nu slutligen en iMac. Var skall detta sluta? 🙂

 4. Ja… kommer väl ihåg hur du förespråkade windows när jag pratade mac. Otroligt vilken utveckling och hur många marknadsdelar apple tagit på de senaste 5 åren. Helt galet.

  Ska bli intressant och se hur det ser ut om 5 år…

  Fint köp förövrigt, när flyger pc’n ut då?

  1. Windowsburken står just nu avstängd. Återstår att flytta över en del filer från den, dels till OS X men också till Windows 7 som jag kör via Boot Camp. Sen hamnar den nog i skymundan. Kanske säljer jag den. Det är ju ändå en grymt kraftig gamingrig som jag lagt ut åtskilliga tusenlappar på de senaste åren.

   Vi snackar Intel Core i7 920, 6GB ram, GeForce GTX460OC 1GB, SSD-disk och lite annat godis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *