Branäs 2011.

Förra torsdagen drog vi ihop ett gött gäng och åkte upp till Branäs i norra värmland för lite skön skidåkning, god mat, bastu, öl och jäger. Filmkameran och vanlig kamera var med och vi dokumenterade förmodligen betydligt mer än vi borde ha gjort! 🙂

Branäs var faktiskt en riktigt positiv överraskning när det gäller skidåkning. Jag har mestadels åkt skidor i Sälen tidigare, men trots att Branäs är en mindre anläggning och har något färre backar så bjuder den faktiskt på varierad och utmanande åkning. Dessutom är fallhöjden högre än i Sälen (slås bara av Åre) och det finns ett par riktigt långa backar som frestar på benmusklerna rejält!

Vi bodde dessutom riktigt fint uppe i nybyggda stugbyn Lohyllan. På morgonen kunde man sätta på sig skidorna utanför dörren och glida ner till liften och på eftermiddagen så åkte man backen ner och behövde inte ta många stavtag för att få stopp lagom vid ytterdörren igen. 2700 spänn för stugan torsdag-söndag vilket var ett kap. Speciellt som den var byggd 2009, bjöd på gott om plats och hade alla bekvämligheter du kan tänka dig.

Förutom skön åkning i bra väder så bjöd även Brant’s på after ski med drag (trots att de lirade Bon Jovi-medley) och en riktigt god oxfilé till middag, så alla var nöjda på alla plan. Även skiduthyrning och liftkort funkade bra och man önskade bara att man valt att stanna en vecka istället för bara en långhelg.

Tack för i år, Branäs. Vi ses snart igen!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *