Hjälp mig hitta den perfekta Twitterklienten!

Det är inte förrän man börjar leta som man verkligen inser vilken otrolig mängd Twitterklienter det finns tillgängliga – både till Windows och till Mac OS.

Tidigare har jag skött större delen av min Twitterkommunikation på min Windowsdator, och då till större del via klienten TweetDeck – en Adobe AIR-applikation som faktiskt ger mig bra överblick.

Men nu har jag ju gått över till Mac OS som mitt primära operativsystem och där känns inte TweetDeck lika självklart av flera anledningar. TweetDecks gränssnitt är inte speciellt ”Macigt”. Den är stor och klumpig och saknar bra notifieringsmöjligheter. Så därför behöver jag ha er hjälp, kära läsare, att hitta den perfekta Twitterklienten för Mac!

Men utmaningen slutar inte där… Jag har dessutom ett antal kriterier som skall, eller i alla fall bör, vara uppfyllda:

Stöd för flera konton.

Först och främst så måste klienten kunna hantera fler än ett Twitterkonto. Det måste vara enkelt att byta mellan dessa konton.

Notifieringar.

En riktig Twitterklient för Mac OS bör och ha stöd för notifikationer, dels en ikon i notifikationslisten högst upp, dels en badge på ikonen i dockan som visar antalet olästa tweets och sist men inte minst – stöd för Growlnotifiering.

Dölja lästa tweets.

Jag följer många personer på Twitter och det är därför mycket aktivitet i mitt flöde. Därför vill jag enkelt kunna välja att dölja alla de tweets som jag markerat som lästa. Om denna funktion inte finns är det viktigt att olästa tweets markeras på ett tydligt sätt.

Integration mot andra tjänster.

När jag klickar på en Twitpic-länk i min Twitterklient så förväntar jag mig att bilden öppnas i klienten, och inte att programmet anropar min webbläsare. Detsamma gäller när jag klickar på Youtubelänkar. Detta är viktigt för mig! Ett plus är givetvis om klienten hanterar att öppna bilder från Plixi, Flickr och gärna ännu fler av den ofantliga mängd fotodelarsajter som finns där ute. Där funkar faktiskt TweetDeck föredömligt.

Retweets.

Bara en sådan sak med hur retweets funkar i olika klienter. Jag vill ha valet när jag klickar på Retweet, om jag vill använda mig av ”Quote” eller ”RT”. Vissa obskyra avarter till klienter ger mig inte ens det valet men bjudet istället på någon suspekt ”Via @”-variant.

Filtrera mera.

Ibland kan det hända att man vill filtrera bort specifika använder i sitt flöde eller helt enkelt dölja alla tweets med en viss hashtag. För detta ändamål vill jag därför ha en filtreringsfunktion i min klient. Det kan väl inte vara för mycket begärt?

Gratis är godast.

Sist men inte mist så ser jag gärna att klienten är gratis. Gratis är ju alltid godast. Givetvis kan jag tänka mig att betala en slant för en vettig klient – hellre det än tvingas titta på reklam mellan var femte tweet.

Sådärja, nu tror jag att jag har fått med de viktigaste av mina kriterier för att hitta den ultimate Twitterklienten för Mac OS. Och har du tips på klienter som jag bör titta närmare på som når upp till mina högt ställda krav, så tveka inte att slänga in en kommentar till inlägget, gärna med en länk och en motivering till vad som gör just det programmet till en bra Twitterklient i dina ögon.

Tack på förhand!

8 kommentarer

  1. ”Först och främst så måste klienten kunna hantera fler än ett Twitterkonto. Det måste vara enkelt att byta mellan dessa konton.”

    Hm.. har du ett hemligt Twitter-konto måntro? 😉

    1. Haha! Nejdå, ingen hemlig identitet. Men det är ju ingen hemlighet att jag är förste Twitterstyrman åt Slashat på tisdagkvällarna! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *