Ny tjänstebil beställd.

Min SAAB 9-3 av årsmodell 2008 har nu gått närmare 9 000 mil och därför var det hög tid att titta efter ny tjänstebil i höstas.

Jag och min kollega Jocke har varit runt hos bilhandlarna i Göteborg under hösten och kollade in allt från Opel och Volvo till Honda och Mazda. Valet föll till slut på en Skoda – närmare bestämt en Skoda Superb Combi Elegance TDI 4×4 140 DSG.

Först var vi lite skeptiska mot varumärket Skoda, men det visade var helt missriktade misstankar då Skoda numera är en bil med hög kvalitetskänsla från VW-koncernen.
Skoda Superb Combi är en grymt prisvärd bil som ger dig otroligt mycket för pengarna. För under 300 000 kronor fick vi fyrhjulsdrift, 6-växlad automatlåda och businesspaket med mängder av godis.

Superb Combi är dessutom en otroligt stor och rymlig bil. Är du två meter lång och sitter bekvämt på förarplatsen så sitter en normallång person bakom dig med gott om benutrymme. Dessutom lastar den duktigt och en har en mängd smarta förvaringslösningar. Något som kan komma väl till pass!

Så nu är den i alla fall beställd. Förhoppningsvis leverans någon gång i maj 2011 som först. Populär modell, den där Superb…

16 kommentarer

 1. Ordererkännandena kom idag, ska kolla om det står någonting om leveransdatum. Då det är en enorm stålbrist i världen är jag rädd för att din dragkroksutrustade bil inte kommer levereras förrän tidigast september eller oktober… 😉

 2. Jag kan bara gratulera till ett bra bilval, jag har kört min Superb nu över 2000 mil och är supernöjd med bilen, vi är ju 6 st som har Superb och vad jag vet så är alla lika nöjda med bilen, det finne bara en liten detalj som vi inte är nöjda med och det är spolarbehållaren, den rymmer inte mer än 4-5 liter så den får man hålla på att fylla på hela tiden vid denna väderlek, men det är ju något man kan leva med, och det jag tycker är bäst just nu är dieselvärmaren, helt underbart att komma ut till en varm och go bil, dessutom har vi fjärrkontroll så man kan starta den när man vill. Som det ser ut nu så blir det en Superb nästa gång också men med 4-hjulsdrift. Lycka till med era nya bilar.

  1. Det var verkligen rolig läsning Roffe. Det verkar som verkligheten (dina åsikter och synpunkter) stämmer överens med kartan (alla biljournalister). Dock har jag aldrig hört något om spolarvätskemängden tidigare och det beror ju med all säkerhet på att journalisterna kör sina 25 mil i soligt väder…

   Jag tog, till skillnad från Magnus som hellre fryser knäna av sig, Webastovärmaren med fjärrkontroll. Bilnörd som man är så har jag redan läst i manualen och sett att man tyvärr inte programmerar in tiden för när man skall använda bilen (och så räknar bilen själv ut när den måste börja i förhållande till hur kallt det är ute) utan tidpunkten för när man vill att värmaren skall gå igång.
   Jag kan nog tala för oss båda när jag säger att vi verkligen vill ha bilarna NU!

  2. Tjena Svedjeborn!

   Gött att höra att ni alla är nöjda med bilarna. Följde din blogg med intresse när det var dags för beställning och leverans av godingarna. Ser dem i princip varje dag swischa förbi här i Skene och blir bara mer och mer sugen för varje dag som går.

   Jocke och jag beställde den fyrhjulsdrivna varianten med 140 dieselhästar och 6-växlad automat. Jocke tog, precis som han skriver, Webastovärmaren medan jag valde dragkrok istället. Pengarna räckte inte till både och tyvärr, och då fick värmaren tyvärr stryka på foten.

   Vilken motor har ni i era modeller?

 3. Hej Magnus och Antbro. Vi har 170hk diesel med samma DSG låda, dragkrok, Wabastovärmare med fjärrkontroll, stora stereon för 6 skivor och telefon med handsfree och dessutom parkeringshjälp, en kul grej när man ska fickparkera, funkar skitbra faktiskt. När det gäller värmaren så kan man ställa in tre olika tider men man kan bara aktivera en åt gången och det är lite dumt ibland, men man kan ställa in det mesta i datorn via ratten, t ex hur lång tid värmaren ska gå, den står nog på 30 minuter från fabrik men jag har ändrat till 45 minuter och det behövdes när det var så kallt. En annan sak som ni kan tänka på om ni beställt bilar med larm och som alla har haft problem med är att när värmaren har gått igång så har larmet börjat gå på bilen och det berodde på att sensorn som sitter i taket i bilen kände av den luftrörelsen som blir när fläkten går på. Vi fick åka till verkstaden som då pluggade in datorn i bilen och ställde om känsligheten på sensorn i bilen, den var inställd på 75% och dom ändrade till 50% och sedan har det problemet försvunnit, var dessutom gjort på 5 minuter. Men som sagt, ni kommer inte att bli besvikna, jag har även en Volvo V70N och jag åker mycket hellre i Superben. Ha det gott grabbar.

 4. Kul att följa vad ni tycker! Och kul att du valde fyrhjuldrift. Haldex gör dig säkert nöjd! Jag har jobbat en del med Haldex på mitt förra jobb hos en västsvensk biltillverkare……

  1. Det ska bli spännande att köra fyrhjulsdrivet. Jag har egentligen ingen erfarenhet av det, och jag vet att Haldex har en bra konstruktion. Så det ser jag fram emot!

 5. Kul läsning men! Jag har nu kört min superb i 14 månader och har nog aldrig kört en bil med så dåliga framsäten som det är på denna! Jag har elegance utrustad bil med sk. Komfortstolar… Komfort jämfört med vad, en lada niva?!

  1. Visst kunde sätena hålla aningen högre kvalitet kan man tycka. Men dem är klart jämförbara med många andra bilar i samma klass. Antar att de viker premiumstolarna för Audi, vilken ju tillverkas av samma koncern.

   Någonstans får man ju ändå vad man betalar för. Det är ju trots allt otroligt mycket bil för pengarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *