Programtips för datorspelare: SaveGameBackup.net!

Du som använder din Windows-PC till att spela spel på, har säkert någon gång råkat ut för att dina sparade spel har försvunnit, antingen vid ett datorbyte eller en enkel formatering. Och visst är det alltid lika förargligt att man missat att ta backup på dem?

Detta är numera ett minne blott, i alla fall för min del. Jag har nämligen upptäckt det förtjusande lilla gratisprogrammet SaveGameBackup.net som klarar biffen galant. Programmet klarar av att identifiera fler än 800 spel på Windowsplattformen, plocka ut savegame-filer från dessa, zippa dem och lagra på lämplig plats. Programmet kan vidare återläsa dessa sparfiler, tillbaks till din spelkatalog på samma, eller en ny Windowsburk. Riktigt fiffigt!

Och ännu bättre blir det när man har ett konto hos till exempel Dropbox, då man kan helt enkelt välja att spara ner sina dyrbara sparpunkter i Dropboxmappen, för att dessa sedan skall synkas ner till polarnas datorer, eller till den där nya speldatorn som du just köpt. Då har man dessutom en backup i molnet på sina filer. Smart!

Jag har själv provkört SaveGameBackup.net när jag bytte dator här hemma för ett par veckor sedan och ännu så länge har den klarat av att hantera alla spel jag hade installerade, närmare ett 10-tal spel som är släppta under det senaste året.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *