Att leva på gamla meriter.

Årets upplaga av Mobile World Congress har ju nyligen gått av stapeln i soliga Barcelona och alla de stora mobiltillverkarna (förutom Apple då) har funnits på plats för att lansera allehanda nyheter.

HTC är väl kanske den tillverkare som de flesta tänker på när man snackar Androidlurar rent generellt, och med all rätt för den delen! Företaget har historiskt sett spottat ur sig några av de allra mest populära Androidlurar man kan tänka sig, allt från som Hero, Legend och Desire till Googlebrandade Nexus One.
Även i år hade HTC med sig nya lurar till MWC, men man undrar lite om inte deras framgångar stigit företaget åt huvudet. För i bagaget har de produkter som mest av allt liknar gammal skåpmat. Modeller som Wildfire S, Incredible S och Desire S.

Har HTC blivit trötta? Har de tappat inspirationen? Allt de lanserar ser ut som HTC’s lurar alltid har gjort. Visst, det är betydligt mycket mer drag i hårdvaran under skalet men upplevelsen är densamma över hela linjen tack vare, eller snarare på grund av ovanpåliggande gränssnittet Sense.
Designen är inte nytänkande, inte heller gränssnittet och absolut inte namnsättningen då man mer eller mindre bara lagt på bokstaven ”S” efter befintliga modellnamn.

Nej HTC, det går inte att leva på gamla meriter. If you snooze, you loose! Så enkelt är det i den här branschen.

3 kommentarer

  1. Kan inte mer än att hålla med, brukar alltid känna att HTC har ngt som jag skulle vilja ha. Speciellt eftersom jag är gammal ”HTC användare” men just nu så tror jag att jag avvaktar. Har skaffat en iPhone4 men är väl inte 100% nöjd med denna heller, det är framför allt mottagningen som ör ganska dålig.

    1. Hej Hans!
      HTC gör snygga lurar, inget snack om saken. Sense är också hyfsat även om jag tycker att det ibland blir segt och inte känns lika bra som vanilla Android.
      Att HTC dessutom ibland är långsamma med att uppdatera Sense för nya Androidreleaser gör mig lite irriterad. Vill man ha den senaste mjukvaran så är inte HTC och Sense det bästa alternativet…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *