Mitt andra intryck av Kinect.

Igår bjöd vi hem några goda vänner, i form av Jezper, Tommie och Johan ”Kottkrig” för lite geekout, bastu, öl, god mat och lite tevespel.

Johan som den riktiga nörd han är, plockade med sin Microsoft Kinect. Det roliga i sammanhanget är att han inte ens äger en Xbox 360 utan bara Kinecttillbehöret. Men är man bara lite kunnig så går det ju fint att programmera mot Kinect, så att den blir användbar för andra syften än just som spelkontroll (vilket också säger en del om hans geekyness!)

Anyways, vi kopplade in Kinecten i min gamla 360 och det var inga som helst problem att få den up and running och när vi väl fick flyttat vardagsrumsbordet så visade det sig att ytan vi hade att röra oss på var helt perfekt för Kinect.

Detta var mitt premiäräventyr med Kinect och jag var rätt skeptisk när jag tryckte in skivan med Kinect Adventures. Spanade lite på de andra när de lattjade med att studsa bollar mot en vägg med block som man skulle förstöra. Efter ett tag blev det min tur och jag måste medge att man kom in i kontrollen förvånansvärt snabbt. Den känns intuitiv. Enkelheten att komma igång liknar den i Nintendo Wii.  Och det är klart, hela Kinectkonceptet är ju Wii rakt av fast man har tagit kontrollen steget längre. Spelen är i princip samma även om Kinect ställer betydligt högre krav på dig som spelare. Det går inte längre att sitta i soffan och lira. Man måste upp och röra på sig!

Och det är egentligen i detta sammanhang tidigare varit riktigt skeptisk mot Kinect. Rörelseavläsningen har känts choppy och seg men när man väl står där så inser man dels att spelen är ganska förlåtande, men också att man snabbt och undermedveten lär sig att kompensera för fördröjningen som ändå finns där. Därför känns det inte som ett problem alls efter en liten stund.

Nu spelade vi förstås bara spelet Kinect Adventures men baserat på de timmar vi lade på spelet så är jag ändå beredd att ändra mitt första intryck till att inte vara så hård att döma Kinect, som jag var när vi först såg den live på Gamex. Nu har jag testat och så här i efterhand är det bara att konstatera – vi hade en stunds riktigt kul social gaming!

Har du testat Kinect? Hur tycker du att den står sig mot Wii och Playstation Move? Kommentera gärna!

4 kommentarer

  1. Har faktiskt inte testat Kinect ännu, tråkigt nog. Var riktigt pepp på produkten då den utannonserades E309 men spelen som finns till lockar inte riktigt nog för att jag själv skulle köpa den heller.

    1. Hallå Geccod!
      Precis så kände jag också när den presenterades. Sen såg jag den på Gamex och var helt plötsligt inte lika intresserad igen. Men nu när jag lirat några timmar själv så måste jag ändå säga att jag faktiskt är mer positivt inställd än jag ens vågade tro.

      Fast antalet spel som släppts specifikt för Kinect är ju tyvärr lätt räknade. Vi får hoppas att det kommer nya, coola spel snart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *