Åtta guldkorn i Mac App Store.

Nu när Mac App Store funnits uppe ett tag så har du som är Macägare säkert hittat dina dina favoriter. Men kanske har du missat andra uppenbara guldkorn? Därför tänkte jag ge mig på en liten lista över några av mina favoritapps från Mac App Store. Häng med!

Twitter

Den officiella Twitterklienten till Mac! Ren och snygg men något funktionsfattig i mina ögon. Bland annat saknar jag möjligheten att filtrera bort specifika ord eller hashtags i mitt flöde, och möjligheten att länka ihop Twitter med mitt Bit.ly-konto för att få tillgång till länkstatistik. Men trots detta så är den ändå given, då den är stabil, har ett hyfsat notifieringssystem och tar inte upp onödigt mycket skärmyta.

Ladda ner Twitter från Mac App Store (gratis)

Kiwi

Kiwi heter en snygg liten Twitterklient med en extremt ful ikon, om du frågar mig. Men låt dig inte luras av den lilla fågeln. Den här klienten är nämligen en flexibel liten rackare med stöd för flera konton, regler och teman bland annat. Dessutom inbyggt stöd för Growl per konto och notifikationstyp. Att du dessutom kan designa dina egna teman gör inte saken sämre.

Ladda ner Kiwi från Mac App Store (7 kronor)

Alfred

Alfred är den hjälpsamme butlern och ett självklart program på din Mac! En vassare version av Spotlight skulle man kunna kalla honom, där han sitter i din statusrad – alltid till hands för att hjälpa dig hitta filer på din dator eller utföra sökningar på nätet. Ett gratisprogram som alla borde använda istället för att använda mus och en massa krångliga kortkommandon.

Ladda ner Alfred från Mac App Store (gratis)

Cinch

När jag gick över helt till Mac för några månader sedan så var  möjligheten att docka fönster till höger och vänster på bildskärmen, något som jag saknade från Windowsvärlden. Perfekt för enkel filöverföring och jämförelse av filinnehåll. Detta lilla problem löser programmet Cinch på ett oroligt smidigt, med en motsvarande funktion. Cinch gör det dessutom så bra att det känns intuitivt och detta borde vara en självklarhet i nästa version av Mac OS X.

Edit 2011-07-22:
Vill du köpa Cinch så finns det en promokod som funkar vid köp från programmets hemsida (testad 2011-07-22.) Ange bara koden ”SeasonSale20” vid köp så får du 10% rabatt. Tipstack till Konc.

Ladda ner Cinch från Mac App Store (49 kronor)

Trillian

Trillian är mitt självklara val när det gäller klienter för snabbmeddelanden på Macen. Programmet har stöd för alla tänkbara protokoll och fungerar dessutom som klient för både Facebook och Twitter. Du har möjlighet att gruppera kontakter från olika protokoll för att hålla kontaktlistan ren och snygg. Trillian är ett givet val!

Ladda ner Trillian från Mac App Store (gratis)

Caffeine

Ibland kan det hända att du inte vill dimma skärmen på Macen av någon anledning, eller att du vill förhindra skärmsläckaren från att gå igång och se datorn gå ner i viloläge. Då är det läge att mata datorn med en dos koffein! Caffeine är ett gratisprogram som dyker upp som en tom kaffekopp i din statusrad. Klicka på koppen för att fylla den med kaffe och programmet svarar med att hindra din dator från att gå ner i någon typ av vila.

Ladda ner Caffeine från Mac App Store (gratis)

OmmWriter Dãna II

OmmWriter är ett speciellt program som jag skrivit om tidigare. Det är en ordbehandlare som fokuserar på det du skriver. Ett avskalat, näst intill obefintligt gränssnitt som låter dig koncentrera dig på det som är viktigt. För att hjälpa dig hitta fokus är programmet begåvat med avslappnande bakgrundsmusik och subtila ljud från varje tangenttryckning, i form av vattendroppar till exempel. Prova gärna OmmWriter med hörlurar!

Ladda ner OmmWriter Dãna II från Mac App Store (38 kronor)

Transmit

FTP-klienter finns det gott om – i alla fall till Windowsplattformen. Lite sämre är det till Mac. Men Transmit är en riktig premiumklient, med funktioner därefter. Ett rent och snyggt gränssnitt som andas Mac. Transmit har dessutom stöd för fler protokoll och kan även ansluta mot Apples molntjänst iDisk.

Ladda ner Transmit från Mac App Store (249 kronor)

7 kommentarer

    1. Körde tidigare Adium ett tag på min MacBook Pro, och hade då Trillian på Windowsburken. Men jag insåg snart vinsten med att ha samma klient på båda plattformar, så därför bytte jag till Trillian på alla mina Macarna. Och jag trivs bra!

  1. Spel, spel! Skriv om spelen i app store? Mina två överlägsna favoriter är The Incident och Plants vs. Zombies.

    Tack för tipset om kaffekoppen. Perfekt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *