Nya Xbox 360-kontrollen är här!

I höstas presenterade Microsoft en uppdaterad version av sin populära Xbox 360-kontroll. Den nya versionen är betydligt mer avskalad rent färgmässigt än den gamla. Borta är de färgglada knapparna och hela kontrollen går istället i olika gråskalor. Riktigt snygg om du frågar mig!
Dessutom bjuder den nya kontrollen på ett nytt styrkors, där du kan styra känsligheten mellan två och fyra axlar med ett enkelt handgrepp.

Kontrollen har ännu så länge inte nått marknaden men nu kommer ändå hårdvarutillverkaren med mer information. Fredagen den 4 mars 2011 är det dags för release och riktpriset för de svenska handlarna kommer att hamna på 599 kronor. Ganska saftigt kan man tycka, efter den gamla klassiska trådlösa kontrollen går att hitta för under halva priset.

Personligen är jag grymt sugen på att skaffa den nya kontrollen, förutsatt att den blir fullt kompatibel med Windows, vilket fortfarande är min primära gamingplattform.

Vad säger du om Microsofts uppdaterade 360-kontroll? Sugen? Kommentera!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kz6aTTKE6hE[/youtube]

Ovan: En liten presentationsfilm från augusti 2010

Uppdatering:
Det verkar som att Webhallen redan har fått in den nya kontrollen. Den blir din för 575 kronor. Spring och köp!

3 kommentarer

 1. Kanske är en skitsak, men blir det inte lite inkonsekvent att ta bort färgen från knapparna? Speciellt med tanke på att de flesta spel där man skall läras använda knappar oftast visar knapparna i just dess färg?

  Snygg kontroll nevertheless 🙂

  1. Jag förstår din tanke där Jezper. Jag och en annan läsare hade exakt samma fundering när jag skrev om detta i september 2009. Men detta är ju ändå inte den kontroll som kommer att levereras med ett nytt Xbox 360 nu eller framöver, utan en lite dyrare kontroll som du själv väljer att köpa till.

   Och ungefär där går väl också gränsen för vilka som är casual gamers och vilka som är lite mer hardcore. De förstnämnda nöjer sig förmodligen med de medföljande kontrollerna. Och de senare har ju definitivt koll på knapparna, även utan färger.

   Men som sagt, kontrollen är jäkligt snygg i vilket fall! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *