Vad tillför en vit iPhone 4?

Ända sedan releasen av iPhone 4 i somras så har det talats om en vit iPhone. Apple meddelade ganska tidigt att den vita modellen av telefonen inte gick att beställa på grund av produktionsproblem. Det har dessutom florerat ett antal rykten som gjort gällande att Apple inte har släppt den vita iPhone 4 av olika anledningar. Ibland har det hetat att Apple inte varit nöjd med den vita färgen, för att senare ändras till att den modellen istället är helt nerlagd. Den senaste ryktesspridningen påvisar istället att Apple valt att inte släppa telefonen ännu eftersom den vita färgen släpper igenom för mycket ljus runtomkring från LED-blixten, vilket påverkar bilderna negativt.

Vad som är sant och falskt i denna ständiga flora av rykten, vet bara Apple. De har dessutom själva meddelat att den vita iPhone 4-modellen kommer att släppas under våren 2011. Dessa sades redan i höstas och sedan dess har vi inte hört något mer från officiellt håll. Och nu är vi inne i februari. Och om Apple är sitt releaseschema troget så kan vi förvänta oss en ny, uppdaterad iPhone runt månadsskiftet juni/juli 2011. Det skulle i så fall innebära att Apple har tidspress på sig att få ut den vita iPhone 4’an.

Men ärligt talat, vinner Apple fler kunder på att släppa en vit iPhone 4? Jag tror personligen inte det. Alla som vill ha en iPhone, har väl redan skaffat en? Det är i alla fall min övertygelse.

Jag tror knappast att man sitter på kammaren och väntar på att Apple eventuellt skall släppa en vit modell av ens favoritlur, medan alla bekanta sitter och fingrar på sin svarta dito. Dessutom är det min högst personliga åsikt att den vita modellen inte alls är speciellt snygg, i alla fall inte baserat på de bilder man sett på nätet, och även från officiellt håll.

Nä Apple, låt den vita iPhone 4 förbli en skrivbordsprodukt och satsa istället krutet på att bli färdiga med nästa version, vare sig den blir i svart, vitt, aluminium, kolfiber eller vad det nu må vara.

Vad tycker du, väntar du ivrigt på en vit iPhone 4 eller har du tröttnat? Eller kanske bryr dig dig inte alls..?

15 kommentarer

 1. Could not care less. Sitter mest och är spänd på vad ipad 2 kommer ge? Sitter med min 64gb 3G version är undrar om det kommer hugga i köptarmen när den nya kommer. Rykten säger juh att skärmen blir ”bättre” men upplösningen detsamma. Känns inte speciellt hett för min del. Däremot saknar jag kamera på min ipad som man kan använda med t.ex.skype…

  1. Snackar vi iPhone 4, så tror jag just att de flesta tänker precis det du påpekar: ”could not care less”. iPhone 5 är antagligen i antågande (presenteras förmodligen i mars/april är min gissning) och det betyder att de allra flesta som ännu inte köpt sig en iPhone, istället kommer att vänta på uppföljaren. Och då spelar det ingen roll om den ”gamla” modellen just släppts i vitt…

  2. Ja jag köpte ju min iphone idag och valde en vit, kan inte säga att jag håller med dig om utseendet. Den vita ser betydligt bättre och stilrenare ut enligt min mening. Och de flesta som går från en tele till en annan väljer ju oftast iphone. Så de du mena på att ”alla som vill ha en iphone har väl redan skaffat det”, tycker jag bara är trams. Den fortsätter att sälja liksom alla andra telefoner. Och försäljaren berättade att efterfrågan på den vita är enorm, de får leverans en gång i veckan och innan dagen är slut så är alla de vita sålda. Men ja..kul och få läsa dina åsikter och tankar iallafall…här fick du mina 🙂

   1. Tjena Krille!
    Jag kan förstå din åsikt (i och med att du själv cashat upp för en vit iPhone 4.) Men ärligt talat, iPhone 4 började kännas lite gammal (mest mjukvaran såklart) när den vita iPhone 4’an kom. Och därav mitt uttalande, att alla som vill ha en iPhone (4), redan har skaffat en. Nåja, i alla fall de allra flesta.

    Detta kan jag dock inte backa upp med fakta här och nu, och det du nämner om försäljningssiffror tyder ju i så fall på att jag har fel. Men är man geek och vill vara först med det senaste så har man redan haft sin iPhone 4 i nästan exakt ett år. Men för dem (er) som troget väntat på den vita modellen så får man väl ändå gratulera…till slut.

 2. Är ganska säker på att den vita iPhonen kommer släppas snart, det är nog en fråga om en vecka eller två. Jag tror att de flesta redan köpt iPhone 4, även de som faktiskt väntade några månader på den vita. Men det är så klart, det sitter nog någon och väntar på den vita. Men snart kommer ju iPhone 5 ut, om allt går som det brukar…

  1. Hej Mary!
   Jag tror faktiskt också att Apple kommer att släppa en vit iPhone 4, precis som de tidigare har utlovat. Vore väldigt konstigt annars.
   Däremot så förstår jag som sagt inte poängen med telefonen. Precis som du påpekar så har säkerligen de flesta redan köpt en iPhone 4, och att köpa en ny om en månad eller ett par är ju bara dumt, när vi med all tänkbar säkerhet har en iPhone 5 (eller vad den nu kommer att heta), i antågande.

 3. Oj, jo den vita är viktig för Apple! Chans till ett visuellt facelift att stimulera försäljning till låg utvecklingskostnad. Enkel räkneövning för Apple. Med tanke på hur bra svarta fyran sålt kan den vita vara en medveten försening tills den verkligen behövs….
  För kunden ger det ju inte så mycket förstås. Förutom kommentarer som ”Åååh, har du den vita!!”. Vi människor gillar sådan uppmärksamhet i vardagen mer än vad de flesta vill erkänna. Tror jag. 😉

  1. Tjena Lasse!
   Jag undrar verkligen om Apple kan räkna hem en vit iPhone 4. Förseningarna som modellen dragits med måste ha kostat otroliga summor om man börjar räkna på det.

   Sen förstår jag din tanke med hur folk vill sticka ut och få uppmärksamhet. Själv köpte jag den vita iPhone 3G’n när den kom. Då stack man ut. Men såhär mer än ett halvår efter release av iPhone 4, vem vill egentligen sticka ut med en ”gammal” modell?

   1. Jag ser det så här: Med tanke på vilken uppmärksamhet Apple får med något så simpelt som en vit iPhone, är det guld värt. Visst, ser man på försäljningssiffrorna kommer det ju bara se ut som en tillfälligt hejdad försäljingsnedgång. Futtigt i våra ögon. Ett antal extra hundra miljoner till Apple….. Och så kan man vänta med femman en månad eller två. Till gagn för Apple och användarna, som får det extra buggfritt och utprovat!

    1. Förstår din tanke där, men frågan är om Apple väljer att skjuta på nästa iPhonemodell till fördel för en vit iPhone 4? Tveksamt!
     Däremot skulle jag kunna tänka mig att det avvaktar med nästa modell som ett led i att få ut den något modifierade iPhone 4 till sina nya Verizonkunder.

     Men sin vana trogen, så tror jag faktiskt att vi kommer att få se en ny modell innan sommaren. Och nånstans, inklämd som en parentes däremellan – en vit iPhone 4…

 4. Väl talat. En vit iPhone känns väldigt avlägset just nu, allafall för mig. Tror vi alla istället väntar på iPhone 5.

  Sedan måste jag hålla med dig om att den vita utgåvan inte är särskilt fin. Den känns väldigt plastig, av de bilder jag har sett, och inte alls så apple.

  1. Tack Geccod!
   Jag vet inte om ögonen är ovana, men jag tycker att det skär sig med skärmen mot den vita bakgrunden. Man är van vid att det alltid har varit en svart ram runt skärmen på alla föregångare.

   Men snygg? Nej, inte alls. Ser plastig ut, precis som du säger. Och den känns inte ens Apple, inte ens den vita färgen.

 5. Hejsan!
  Ville bara säga att igår beställde jag och min sambo varsin Iphone 4 – vit,och måste säga att jag föredrar den vita. Jag tycker precis tvärtemot samtliga här att den vita känns mer apple, att den känns lyxigare på något sett. Vi är nöjda iaf 😀
  Mvh Michael

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *