Androidtipset: SwiftKey Keyboard.

För en vecka sedan inledde jag en seriös satsning på att gå över från Apple iOS (iPhone 4) till Google Android (HTC Desire HD) och ännu så länge är jag sjukt nöjd med min upplevelse.

Som flera av er säkert redan känner till så har jag under snart två år, bredvid min iPhone, använt en HTC Hero som jobbtelefon. Ingen upplyftande upplevelse direkt, men det måste bero på att helhetsupplevelsen med Hero blev så otroligt mycket sämre än med iPhone.

Anyways, som numera nöjd Androidägare så spenderar jag ganska mycket tid på Android Market och letar efter schysta apps, varav jag skulle vilja lyfta fram en specifik:

SwiftKey Keyboard

SwiftKey Keyboard är ett alternativ till det inbyggda tangentbordet i Android. Vad som gör den annorlunda och definitivt ett alternativ att räkna med är det faktum att den hjälper dig att skriva sms och e-post genom att föreslå ditt nästa ord, baserat på vad du brukar skriva.
Programmet ”lär sig” hur du skriver genom att hela tiden addera dina ord och meningsbyggnader till sin inbyggda databas för att snabbt kunna presentera de tre högst rankade alternativen för varje ord du börjar skriva. Och det hela funkar riktigt bra!

Tidigare har vi sett skräckexempel på applikationer som säger sig göra detsamma med mer eller mindre tveksamt resultat. Men SwiftKey är faktiskt förvånansvärt duktig.
Programmet har en databas för svenska och även en teckenuppsättning på skärmen som inkluderar å, ä och ö. Vidare kan man vid installation SwiftKey tillåta programmet att lära sig din meningsbyggnad genom att låta det ”läsa igenom” dina utgående sms. En riktigt smart funktion som ger en skjuts i rätt riktning direkt från start. Men allra bäst blir SwiftKey när du använder det mycket och kan då öka hastigheten för ditt skrivande rejält!

SwiftKey Keyboard hittar du i Android Market. Och det finns givetvis en 30-dagars demoversion av programmet så att du kan testa ordentligt först! Fullversionen går på cirka 12 kronor (rabatterat pris just nu!)

Kolla även in en demo av programmet nedan:

[youtube width=”560″ height=”349″]http://www.youtube.com/watch?v=t6poOrKoEf8[/youtube]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *