Om SVT Play och P3 Dokumentär.

Den senaste tiden har jag lyssnat en hel del på Sveriges Radio P3 Dokumentär podcasts, där man täcker in en hel del samhällsintressanta händelser, som till exempel:

Mordet på Anna Lindh, Palme-mordet, Thomas Quick, Arlanda-rånet, Morden i Malexander, Knutbydramat, Tjörnbron-katastrofen, Morden i Falun, Hagamannen, Åmselemorden, Estoniakatastrofen och många fler intressanta händelser i svensk kriminalhistoria.

Bara dessa typer av dokumentärer kan få mig att bli sugen på att betala tv-avgiften till Radiotjänst. Dessutom har vi den excellenta tjänsten SVT Play som bjuder på grymt många bra program och dokumentärer.

Själv är  jag själv inte är någon tv-tittare av, men SVT’s och SR’s onlinetjänster får mig att glatt betala för tv-avgiften. Grymt bra service och högkvalitativt innehåll!

Är du själv en stor teve- och radiokonsument eller tillhör du dem som hellre nyttjar onlinetjänsterna?

10 kommentarer

 1. Kan inte annat än hålla med. P3 dokumentärs arkiv är helt fantastiskt, mycket intressant och dom flesta är väldigt välgjorda. SVT-play är också suveränt. Dock har jag lite problem med appen för iPad/iPhone som efter den senaste uppdateringen ibland upphör att fungera mitt i en uppspelning. Men det löser väl säkert SVT inom kort.

  1. SVT Play är en riktigt grym tjänst. Jag konsumerar den allra helst på min iPad i sängen. Perfekt att kolla nån dokumentär eller nåt missat avsnitt innan man ska somna.

   1. Mmm verkligen perfekt, och dessutom slipper man reklam. Public service när den är som bäst 🙂

 2. Har också fastnat för P3 Dokumentär och snart gått igenom dem alla. P3 är för övrigt enda radiokanalen jag lyssnar på nu förtiden. ORKAR INTE REKLAM och samma låtar om och om igen.

  Morgonpasset på väg till jobbet och Tankesmedjan/Cirkus Kiev på väg hem!

  1. Själv lämnade jag P3 bakom mig i samband med att Deluxe lade ner för några år sedan. Visst finns Cirkus Kiev. Men kanalen är inte längre vad den en gång var, med Rally, Deluxe och MNK.

   När det gäller morgonprogram så får det bli Morgonekot i P1 och Morrongänget på Mix Megapol.

   1. Gry & Alsing på Mixmegapol Borås är så jobbiga att lyssna på, så de är bara em &kvällar Mix megapol är på här i bland. annars är de rixfm. Kram

 3. Ser oftast SVT direkt. Däremot har SVT play mer eller mindre ersatt mitt behov av TV-recorder. Men P3 dokumentär lyssnar jag aldrig på direkt, bättre att lyssna när det passar. Bra du påminde mig om P3 dokumentär. Skall ladda ner och spara en hel bunt. Kommer att tillbringa de närmaste månaderna på ett fartyg som korsar atlanten. Jag litar inte på internetförbindelse med streamingkapacitet…..

 4. Gry & Alsing och Martin Timell var rätt kul tills man tröttnade på alla enformig/reklam, plus att de inte var alltför sällan som det blev ”tyst” i sändningarna, riktigt irriterande och oproffsigt, (kanske bara berörde Borås sändaren/vet inte…)

  Innan dess var det Rix Morgon Zoo, men jag klarade bar inte av ”Pryd-Titti”, Roger och Gert var ju rätt ok.

  Men som sagt nu är det Martina, Kodjo och Hanna som gäller!
  *BAAAAAAMMM!*

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *