Programtipset: Frenzy.

Den redan ypperliga molntjänsten Dropbox har ju blivit ännu lite bättre!

Som du säkert känner till är Dropbox en gratistjänst som låter dig ladda upp dina filer till en molntjänst och få dem automatiskt synkade ner till dina andra datorer – eller till en väns dator. Och speciellt smidigt är det att dela filer om man är några stycken som samarbetar kring innehållet i en Dropbox-mapp. Men någonting saknas… Möjligheten att kunna kommentera de filer man laddar upp eller ner. Där kommer tilläggsprogrammet Frenzy in i bilden!

Frenzy

Frenzy är ett gratisprogram för Mac OS X, som just nu befinner sig på betastadiet. När det släpps som skarp version så kommer det enligt utvecklaren att bli en betalapplikation.

Frenzy lägger sig som en ikon i din statusrad, vilken du enkelt aktiverar med ett kortkommando som du själv väljer. Befinner du dig på en webbsida när du öppnar Frenzy så infogas en länk till den aktuella sidan, och du ges också möjlighet att skriva ett meddelande knutet till länken. Detta laddas sedan upp till den delade Frenzy-mappen i Dropbox och synkas sedan blixtsnabbt ner till alla dem du delar mappen med – komplett med en notifiering om att de har ett nytt oläst meddelande i Frenzy. Chattgränssnittet ger dig också möjlighet att svara på kommentarer så att man kan hålla reda på vilka kommentarer som hör till vilka filer.

Väljer man istället att markera en fil på skrivbordet och aktivera Frenzy så kopieras den valda filen till din Dropbox-mapp, och en länk till den infogas i ditt utgående meddelande. Riktigt smidigt!

Givetvis funkar detta bäst när man är flera som samarbetar kring ett antal filer. Är man bara två så funkar MSN eller motsvarande IM-klient minst lika bra. Men jag ser verkligen att Frenzy kan fylla ett syfte som tillägg till en redan utmärkt tjänst.

Verkar det intressant? Ta en titt på Frenzy nu!

Molntjänsten Dropbox krävs för att Frenzy skall kunna installeras. Dropbox hittar du här, vilken också är gratis!

  • Stort tack till min gode vän Jezper för tipset!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *