Alla borde köra Skoda.

Som jag har väntat! Men igår fick jag äntligen fått hämta ut den – min nya tjänstebil. Bakom namnet Skoda Superb Elegance TDI 4×4 140 DSG döljer sig en av Sveriges rymligaste kombimodeller.

För bara ett år sedan var jag rejält skeptisk mot Skoda som fabrikat, men jag insåg vid första provkörningen i höstas att jag nog fick äta upp alla nedlåtande ord jag sagt om märket. Det är nya tider nu och Skoda har verkligen blivit en spelare att räkna med – både som familjebil och som tjänstebil.

Från att ha varit en Skoda-motståndare så är jag nu en nyförälskad ägare av nya Superb. Och bilen är lika superb som namnet skvallrar om. Det är otroligt mycket bil för pengarna. Utrustningsmässigt kan vi notera bland annat parkeringssensorer fram och bak, automatisk fickparkering, 6-växlad DSG-låda, 4-hjulsdrift från Haldex, stor touchdisplay, inbyggd bluetooth och elektronisk bagageöppnare. Bara för att nämna några godsaker ur det breda registret.

Jag kommer att skriva ett längre inlägg om bilen när jag haft den ett tag. Ännu så länge har den bara gått dryga 10 mil men i morgon tar jag den på en 50-milsresa till Stockholm för att lära känna den lite bättre. Ska bli riktigt kul!

11 kommentarer

  1. Grattis Magnus, jag tror att du kommer att bli helnöjd, för det är jag, och framförallt dom som sitter i baksätet. Jag har kört min drygt 3000mil och jag har inget att klaga på.

  2. Jag är imponerad av denna bilen, men den känns som ett rymdskepp! Jag ser mig själv försvinna i den!

    Men kul att du är så nöjd med den, det är huvudsaken 🙂

    Kramar Carro!

  3. Men för bövelen. Skoda är ju gamla Lada. Android är ju samma skit som Windows. Skärp er gossar! Rättning i ledet.

    JOC

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *