En vecka hos Cornerstone.

Förra veckan spenderade jag i Stockholms-trakten, närmare bestämt vid Mörby Centrum där utbildningsföretaget Cornerstone har sina lokaler. Kurs stod alltså på agendan för veckan.

Eftersom jag arbetar som tekniker och konsult för det affärssystem vi utvecklar så är jag ofta ute och installerar och underhåller bland annat Windows-servrar, domäner och SQL-servrar. Min utbildning inom ämnet är däremot lika fattig som undertecknad dagen innan lön, så därför var en kurs nödvändig för att kunna lyfta mig från min ”hobby-nivå”.

6425 Configuring Windows Server 2008 Active Directory Domain Services heter kursen och tanken är att jag under hösten skall certifiera mig till MCTS (Microsoft Certified Technology Specialist) inom ämnesområdet, efter en uppföljande kurs om ytterligare tre dagar.

Vår instruktör för veckan, Rickard Nobel, var en behaglig bekantskap. Otroligt kunnig och med ett brinnande intresse som smittade av sig på oss kursdeltagare. Sättet på vilket han visualiserade problem och lösningar mellan ”labbarna” gjorde att man lätt hittade appliceringsmöjligheter i sin egen miljö för många av de lösningar som han presenterade. Otroligt inspirerande!

Detta är andra gången jag går en femdagars kurs hos Cornerstone och de fortsätter att imponera på mig med ändamålsenliga lokaler, duktiga instruktörer, bra service och framför allt – gott kaffe! 🙂

4 kommentarer

  1. Vi är duktiga på att tajma dåligt. Jag sitter på tåget dit nu. Jämtar iof ut min firma bil imorgon och sen blir det resa runt Sverige iom nya tjänsten. GBG står på listan att besöka rätt snart! Håll i hatten bror, nu slipper du inte undan en öl om jag så ska ta en sväng förbi Skene 😉

    1. Du är synnerligen välkommen broder!
      Låt mig bara få veta i god tid så att jag inte planerar in en massa resor. Mycket sånt nu… 🙁

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *