Microsoft köper in sig hos Nokia.

Enligt nyhetssidan Bloomberg får Nokia hissnande en miljard dollar av Microsoft under en kommande femårsperiod för att inte välja Android, utan istället använda Microsoft Windows Phone som operativsystem i företagets mobiltelefoner.

Om dessa uppgifter stämmer så tycker jag spontant att det säger en del om hur situationen ser ut för Microsofts senaste satsning på ett mobilt operativsystem – nämligen, mörkt!

Med den tröga start och svala mottagande som Windows Phone  7 har fått hos kunder och kritiker så är det inte konstigt att försäljningsframgångarna har uteblivit. Visserligen skryter Microsoft om att man har mycket appar i sitt Marketplace men man lämnar inte försäljningssiffror för desamma, vilket väl tyder på att det inte går riktigt lika bra som man kunde önskat?

Nedan: Stephen Elop, Nokia och Steve Ballmer, Microsoft

Jag har ju tidigare skrivit om samarbetet Nokia/Microsoft som det tredje ekosystemet bredvid (eller snarare snett bakom) Android och iOS. Spontant tror jag att Windows Phone 7 är ett sista andetag från Microsoft på mobila enheter. Vad tror du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *