Ett besök på Retrospelsmässan.

I egenskap av teknikpodcasten Slashat, satte sig Tommie, Jezper, Kottkrig och jag på spårvagnen nummer 11 för att kolla in den andra årliga upplagan av Retrospelsmässan i Göteborg, som i år förflyttat sig från Kulturhuset Oceanen på Stigbergstorget till Medborgarhuset i Gamlestan.

Förra årets, och tillika den första uppsättningen av Retrospelsmässan blev en succé och arrangörerna kände nog ganska omgående att man behövde större lokaler för att kunna utvecklas. Så därför trotsade vi snålblåst och regn denna gråa majdag för att besöka Gamlestan och årets upplaga av Retrospelmässan som för dagen fått flytta in i Medborgarhuset.

Det första som slog mig när vi kom in i lokalen var hur mycket luftigare dessa var än året innan. Det fanns förutom själva mässhallen med utställare även försäljning av spel och en scen med diverse tävlingar, plats för mingel och varmkorv samt en relativt stor avskild spelhall där man kunde provspela alla de gamla favoriterna på NES, SEGA och alla de andra gamla klassiska spelplattformarna.

Själva upplägget på mässan var detsamma som förra året, alltså med bord i mitten och längs väggarna, vilka skapade en fålla för folk att gå igenom, och titta på gamla retroklassiker både åt höger och åt vänster. En vanligt mässupplägg men som tyvärr gör det trångt om saligheten då folk ofta dröjer sig kvar vid vissa bord. Mängder av NES-spel, Game & Watch, konsoller, GameCube-spel, SNES-spel, prylar och tillbehör fanns till försäljning. Dessutom figurerade en Commodore 64, en IntelliVision och ännu fler gamla klassiker vilket givetvis var jättekul, då man inte sett dessa på många år.

Under mässans gång träffade vi på flera lyssnare som alla hängde med till den planerade ”geekupen” på närliggande puben Sorento. Bartendern såg lite vilsen ut när vi stegade in dryga 10 personer och ville ha bord för ungefär lika många till. Men det ordnades galant med ett rum i källaren där vi kunde husera fritt. Öl dracks, mat åts och teknikprylar fyllde borden. Det var iPads, Android-lurar, iPhones, Nintendo 3DS, Gameboy med digitalkamera och en och annan obskyr pryl från mässan som flashades upp till allas stora nöje.

På det stora hela var det ett lyckat event. Spontant känner jag nog att jag inte har intresse nog att flänga omkring på en retrospelsmässa i flera timmar, men att det ändå kittlar mina gamla gamerådror under någon halvtimme. Man blir fort mätt och lika fort torr i halsen, så därför passade det fint att knäcka ett par bärs i goda nördars lag efteråt.

Vi ses nästa år!

4 kommentarer

  1. Önskar jag hade kunnat dyka upp där. Får bli nästa år kanske 🙂 Tack för en bra sammanfattning. Men det låter som ni hade en trevlig meetup och jag hoppas på lite bilder och rörlig video inom kort! 😀

    1. Japp, det var en riktigt trevlig tillställning alltsammans. Kul att så många slashare dök upp. Och visst finns det video. Håll koll på Slashat.tv framöver bara! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *