Veckans teknikköp.

Precis efter avslutad Slashat-sändning i tisdags kväll så flimrade ett tweet förbi i min Twitter-klient. ”CDON säljer Google Nexus S för 2999:- Endast 150 enheter tillgängliga.”

Eftersom jag kände mig nöjd med mig själv och dessutom har sneglat en del på Tommies Nexus S så blev det ett impulsköp. Det var helt enkelt för billigt att låta bli!

Google Nexus S är alltså företagets andra Android-baserade mobiltelefon med den så kallade referensdesignen, som släpptes i december 2010 – uppföljaren till Nexus One från januari samma år. Mobilen tillverkas av Samsung och bjuder bland annat på NFC-stöd (Near Field Communication) vilket Google kommer att börja utnyttja i samband med lanseringen av Google Wallet. En fördel med att ha en Google-telefon är förstås också att man är först ut med de senaste uppgraderingarna av Android.

Så nu sitter jag bara här och väntar på att min Nexus S skall trilla ner i brevlådan.

4 kommentarer

  1. Hej, Jonas. Fick tipset om Nexus och att kolla in din blogg, så självklart gjorde jag detta. Har funderingar av att skaffa en android, men den stora frågan är om man borde vänta? Om det nu kommer en Nexus v.3? Eller om Google kanske ligger och lurar lite ett tag till.. Är det värt att vänta eller ska man slå till? Har du några råd till en förvirrad stackare i hela den här telefon-djungeln? =)

    1. Hej Therese.
      Nexus har ju funnits på marknaden sedan december 2010 och mycket talar för att Google har en ny Nexus på väg ut i slutet av året.
      Visserligen är Nexus S en grymt bra lur och den ligger helt rätt i pris nu men har du is i magen och pengar på fickan kanske du kan skaffa dig en sprillans ny julklapp i form av kommande Nexus Prime istället, som den förmodas heta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *