Veckans teknikköp.

Veckans teknikköp till den Jonassonska samlingen av prylar blev en Boxee Box. Den kom som en överraskning även för mig! Jag fick möjlighet att köpa en till ett bra pris och var dessutom nyfiken på den lilla godingen så jag slog till.

Boxee Box

Boxee Box är en mediacenterlösning som låter dig streama filmer, musik och bilder från USB-anslutna hårddiskar, trådlöst över nätverket eller via web apps. Det hela presenteras på din tv i en modifierad version av XBMC som är själva hjärtat i Boxee Box.

Jag var egentligen inte speciellt väl påläst kring enheten när tillfället kom men priset var bra och eftersom jag är en tekniknörd av rang så var det ändå givet. Egentligen erbjuder den mig ingenting som inte min Mac mini i vardagsrummet fixar, men den öppnar för möjligheten att köpa ytterligare en tv att placera i sovrummet. Och då skulle Boxee Boxen få följa med dit in. Smutt att kolla tv-serier i sängen!

Ännu så länge har jag inte satt mig in i alla möjligheter och plugins som finns till den men det kommer väl, så fort jag kopplar in den. Och då återkommer jag med en recension, var så säker! 🙂

Är du kung på Boxee? Har du bra tips eller länkar som jag inte får missa? Lämna gärna en kommentar!

6 kommentarer

  1. En stor skillnad är att Boxee Box bygger på till stor del öppen kod i och med att den baserar sig på XBMC. Det är dessutom fritt för vem som helst att bygga plugins för att utöka upplevelsen.

  2. Apple-tv har inte 1080p i upplösning, spelar inte alla filformat du slänger på den, har inte ca 180 appar inkl YouTube/Flickr/Vimeo etc, kan inte se alla svenska Play-kanaler och har filmuthyrning via Headweb. Det har Boxee Box 🙂

 1. Det jag tycker är det bästa är att man inte behöver packa upp något utan den fixar rar-filer direkt, sen att det går att söka/hämta undertexter direkt från det du tittar på…
  Om en liten airplay koppling funnits hade det varit perfekt!

  1. Tjena namne!
   Att man inte behöver packa upp RAR-arkiv är förstås angenämt, och en fröjd förbehållen XBMC-ägare (gentemot Plex, i vilket man tagit bort stödet.)
   Det stöd jag själv saknar mest är officiell plugin för Spotify. DET hade varit riktigt grymt! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *