WWDC 2011 närmar sig…

På måndag är det återigen dags att se vad Apple har haft för sig sedan sist. Då slår företaget nämligen upp dörrarna till årets upplaga av World Wide Developers Conference, eller WWDC 2011 som tillställningen kallas i korthet. Där blandas under fem dagar workshops med seminarier men det kanske mest intressanta är den inledande keynoten som företagets CEO Steve Jobs håller inför ett fullsatt Moscone West i San Francisco på måndag den 6 juni klockan 19.00 svensk tid.

Vad som är anmärkningsvärt är att Apple redan innan WWDC ens dragit igång, gått ut med en pressrelease där de namnger exakt vilka produkter och tjänster som kommer att avhandlas under keynoten. Detta har aldrig tidigare hänt och förbluffade nog en hel drös skribenter. Från Apples sida handlar det alldeles säkert om ett klargörande. Läs vidare…

De produkter och tjänster som nämns i pressmeddelandet är kommande Mac OS X 10.7, kodnamn Lion. Även det mobila operativsystemet iOS 5.0 kommer att förevisas samt den nya molntjänsten iCloud, som kanske är den mest intressanta.

Detta är alltså första gången som Apple tillkännager nya produktnamn som i fallet ovan med iCloud, redan innan den lanserats. Visst har spekulationerna kring namnet malts i rykteskvarnarna ett bra tag men något definitivt har aldrig kunnat bevisas. Dessutom tyder pressmeddelandet på att Apple inte kommer att lansera en ny version av iPhone, som så många förväntat sig, och just därför känns själva pressreleasen lite grann som ett förtydligande. Ett sätt att ta ner förväntningarna då de allra flesta förknippar den årliga WWDC-keynoten med en ny iPhone-modell. Fokus lär istället ligga på dess operativsystem, iOS, vilket också är den del i sin mobila upplevelse som Apple verkligen måste lägga fokus på för att inte hamna rejält på efterkälken gentemot konkurrenten Android.

Om du är intresserade av att följa eventet live på måndag kväll så kan jag rekommendera dig att redan vid pass 18.00 trilla in på live.slashat.se, där jag tillsammans med Jezper, Tommie och Kottkrig livesänder hela klabbet – i video om det erbjuds, och i tal om möjligheten inte finns. Vi drar alltså igång med försnack och går igenom alla rykten som omgärdat årets WWDC och ovan nämnda produkter, för att sedan kommentera själva tillställningen från klockan 19.00 och ett par timmar framåt. Du ställer frågor i chatten och vi försöker svara efter bästa förmåga. Välkommen!

 

7 kommentarer

  1. Hepp!
   Jag gillar verkligen konceptvideon du länkade till. Och det är just detta som jag hoppas att Apple har fokuserat på (istället för en ny iPhone), det vill säga widgets, notifieringar och en funktion för att nå sina favoritinställningar kvickt.

   På måndag vet vi… 😉

 1. Snygg video Lasse! … Men måste säga att jag hoppas, om nu Apple tvunget måste lägga in widgets, gör det snyggare än på videon. Usch det där liknade bara en tradig Android mobil på hemskärmen.

  Allt annat, ge oss nu! 😀

 2. Först jublade jag för iOS5, men så här i efterhand, inser jag att det var det minsta man kan begära.

  1. Ja, iOS 5 var i mångt och mycket en väntad uppdatering. Inte mer.

   Vad tyckte du var bäst från kvällens event?
   Jag kommer att skriva ett längre inlägg om hela keynoten inom kort så att vi kan diskutera vidare.

   1. Finesserna i iOS5 är ju såklart välkomna. Men slippa pc-synken är nog vinnaren i längden! iCloud är ännu svårt att förstå innebörden av…..

    1. iOS 5 verkar faktiskt bli riktigt nice. WiFi-synk är givetvis välkommet också men när den kräver att telefonen laddas samtidigt så kan det lika gärna kvitta…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *