Veckans teknikköp.

Veckans teknikköp är av det lite större slaget, närmare bestämt i storleksordningen 60 tum!

LG 60PZ570W

Det här är en 60 tums plasma från LG. Förutom att vara en stor best till teve så bjuder den också på den godis i form av 3D-stöd (aktiv 3D) samt LG’s utbud av appar, nätverksstöd och DLNA, inbyggd mediaspelare baserad på Plex och lite annat smått och gott.

Den fick ersätta min tidigare LCD-baserade LG-maskin på 47 tum som jag köpte för nästan exakt två år sedan. Inte för att den gamla teven på något sätt var dålig, utan mest för att den nya kändes för billig för att låta bli att köpa.

På grund av (eller ska man säga tack vare) att OnOff kursade i måndags så kunde man under veckan göra fina fynd i deras varuhus. Och det var precis vad jag gjorde med denna tv. Med ett ordinarie pris på 19 999 kronor, kampanjprissatt till 14 999 kronor och ytterligare 30% rabatt på det (på grund av konkursen) gjorde att jag inte betalade mer än 10 500 kronor. Taget!

Jag har ännu så länge inte testat alla finesser och funktioner i den men har konstaterat att LG inte ännu har släppt stödet för appar i Sverige. Lite surt, så därför kommer jag inte åt allt godis. Men 3D-funktionen funkar otroligt bra vid ett första test. Något som jag verkligen blev positivt överraskad av.

Jag återkommer med bilder och mer tankar kring teven när den hunnit gå varm och jag har testat fler av dess funktioner.

2 kommentarer

 1. Hej,

  jag köpt samma TV. Får tyvärr ett fenomen att bilden fryses på SVTHD1 1/2 sek ett par gånger i minuten. Marksänt. Liknar data buffring. Misstänker inbyggada T2 boxen då extern box + HDMI fixar det bra.

  Kör du ev marksänt och får SVT HD att flyta med inbyggd mottagere?

  Mvh Håkan

  1. Hej Håkan!
   Tyvärr har jag ingen möjlighet att testa detta, eftersom jag kör mina kanaler över bredbandsnätet. Men det är säkerligen mottagaren som är problemet, precis som du beskriver.

   Vad tycker du annars om tv’n då? Prisvärd, eller hur!? 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *