Steelseries släpper nytt: Sensei.

Danska Steelseries ligger bakom en mängd framgångsrika datortillbehör riktade mot spelare. Möss, musmattor, tangentbord och headsets finns i produktlinjen. Denna utökas nu med ytterligare en lasermus vid namn Steelseries Sensei.

Sensei är japanska och har betydelsen ”mästaren”, vilket skvallrar lite om hur högt Steelseries siktar med den här produkten.

Och det är inte en helt vanlig mus, utan med diverse fina funktioner som förhoppningsvis skall tilltala gamers. Med tekniker som ExactAim, ExactSens, ExactLift och ExactAccel avser man att förbättra musens precision i spel som kräver det. För att detta skall fungera så har Sensei begåvats med en ARM-processor på motsvarande en 75Mhz Pentium 4, vilken hanterar beräkningarna direkt i musen istället för att låta datorn sköta dem. Allt förpackat under ett hölje av metall som täcker musens ovansida och bidrar till det gedigna intrycket.

På musens undersida sitter en liten LCD-display från vilken du kan göra diverse inställningar, och även pryda med en unik bild som gör musen lätt att hitta bland andra på nästa lanparty. Denna lösning gör också att man inte behöver installera någon mjukvaran i sin dator för att kunna konfigurera musen, då allt sköts via displayen.

För att ytterligare göra musen personlig kan du välja vilka färger de olika lamporna på musen skall lysa med.

Steelseries Sensei släpps för både Windows och Mac i september och beräknas hamna på cirka 800 kronor. Ett givet köp, i alla fall för mig! Vad tycker du?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ALPox-q8Lw[/youtube]

7 kommentarer

  1. Idag använder jag Steelseries KINZU när jag spelar. Fungerar klockrent fastän den saknar sidoknappar och laser. KINZU har ju endast en optisk motor och inte röken till avancerade funktioner.

  2. Älskar att dom sitter och jobbar på Mac datorer i hela filmen! Det säger en hel del om framtiden!

    Tänkte på en annan sak. Jag tycker faktiskt att DiamondBacken är relativt lik i formen som Magic Mousen. Eftersom båda är så låga.

    Bästa musen på marknaden är ändå IntelliMousen 3.0!

    1. Dess låga profil påminner lite grann om Razer. Men samtidigt så påminner designen på ovansidan lite mer om IntelliMouse. Snygg är den i alla fall! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *