Veckans teknikköp.

Sommaren har verkligen gått i teknikens tecken här hemma och även i augusti fortsätter köpglädjen.

Inför en stundande semesterresa plockade jag fram min gamla systemkamera, en Canon EOS 350D med en 18-55mm glugg till. Den har hängt med några år nu och tagit många fina bilder. Men den känns lite trött och tråkig. Och dessutom har jag vuxit ur kitobjektivet som medföljde. Vad göra? Jo, jag åkte till Borås och kollade efter en lämplig uppföljare.

Fingrade en del på Nikon men jag är ingen Nikon-person, och gick därför vidare till Canon som jag har flera goda erfarenheter från sedan tidigare kameraköp, från analoga kompaktkameror till digitala IXUS-varianter och så då min gamla EOS 350D. Jag hade spanat in nysläppta EOS 600D – en kamera i lagom klass för mig. Dock lite i dyraste laget även med 18-55mm glugg. Därför gick jag ner ett snäpp till förra årets modell, EOS 550D. Den går att få till hyfsat pris även med 18-135mm. Den största skillnaden mellan denna och storebror från i år är väl den vridbara displayen men kan man leva utan den så känns 550’n given.

Canon EOS 550D + 18-135mm

2 kommentarer

    1. Har inte hunnit pilla så mycket med den ännu men det känns som en given uppgradering från min gamla EOS 350. Objektivet känns riktigt riktigt trevligt! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *