Videorecension: Capture.

Capture är namnet på ett fototillbehör som jag skrev om för ett par veckor sedan. Det är kort och gott en smart liten uppfinning i form av en kamerahållare för SLR-kameror, primärt tänkt att fästas på ryggsäcken eller i bältet.

Jag fick min Capture lagom till vår semesterresa till Kreta för lite drygt en vecka sedan. Nu är vi hemma igen och jag har låtit Capture vara med mig dagligen under semestern för att hålla koll på min Canon EOS 550D, både i bältet och på ryggan. Se alltså detta som mitt första intryck av produkten, eller recension om man så vill, efter en veckas hårdtest.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_whEqtR5_aY[/youtube]

Har du frågor kring Capture som jag inte tar upp i videon? Tveka inte att kommentera!

18 kommentarer

 1. Nej, men vilken presentation! Har precis tittat igenom den. Imponerande aggerande och verkar vara en riktigt bra produkt som faktiskt fyller ett bra syfte. Kul att du är nöjd med den efter er resa. Då antar jag att den har fått bekänna färg. Hade dock varit kul att fått se bildmaterial på dig i lite hipp-hopp-style.
  Helen

  1. Hej och tack! Jo du, både kameran och Capture har fått bekänna färg rejält. Tog närmare 680 kort på resan så den var alltid med! Grekland är otroligt intressant, om än ganska smutsigt land. Men historian i landet är magnifik och spåren av den minst lika intresseväckande! För att inte tala om maten… Och den kalla drycken!

   Lätt värt en semestervecka – eller två! 🙂

  1. Tack snälla! 🙂
   Och ja, det är ett givet köp i mina ögon. De stora problemet med systemkameror är just att de är meckiga att bära med sig. Men Capture är detta problem löst!

 2. Då vet man vad julklappen till far ska bli! =) Tack för en härlig recension. Alltid kul med video, då man kan komma närmare produkten på ett annat sätt än recensioner med endast text. Tumme upp!

 3. Hej!
  Bra jobbat med videon, informativt.

  Är riktigt sugen på att beställa en eller två Capture, men kan inte hitta någonstans på peaksidan där man kan beställa, så, undrar om du kan peka mig åt rätt håll för det verkar vara en ”Canon” produkt:)

  Ha det och hälsa resten av Slashatgänget att ni gör ett väldigt bra jobb med podcasten, ser fram emot varje avsnitt och hoppas att ni vinner några podradiopriser oxå

  MVH

  Andreas

  1. Hej Andreas och tack för alla snälla ord! 🙂

   Capture kan du som sagt köpa direkt från Peak Design, kolla in http://peakdesignltd.com. På förstasidan till höger finns köplänk. Men notera dock att den verkar använda sig av Paypal som betalningssätt.

   Ha det gott!

 4. Trevlig recension! Mer sådant 😉
  Jag har själv planerat på att köpa mig en Capture tämligen snart. Oftast blir jag mest förbannad på kameraremmen när jag är ute på fotorundor. En kamera som hänger och slänger runt nacken eller över axeln är inget vidare. Ibland är jag även ute i vildmarken och går längre perioder, då börjar jag hata kameraremmen mer för var dag som går. Capture ser ut att kunna göra jobbet och sitta monterad på min ryggsäck.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *