Google Galaxy Nexus bara tre veckor bort?

Som bekant visade ju Samsung upp, tillsammans med Google, den nya referensluren i Nexus-serien för ett par veckor sedan. Den fick namnet Galaxy Nexus efter Samsungs redan populära serie och därmed kan vi som gissade på att luren skulle få namnet Nexus Prime känna oss blåsta på just det. Men Galaxy Nexus duger det också, även om det bryter av lite mot tidigare namnsättning i serien där vi minns Nexus One och Nexus S. Men namnet är ju inte allt – det finns ju en del gott på insidan också.

Men förutom Galaxy Nexus så introducerade Google också nya Android 4.0, eller Ice Cream Sandwich som den senaste inkarnationen av deras populära operativsystem kallas. Och givetvis blir den nya Nexus-luren den första att levereras med Android 4.0.

Nu visar det sig att Samsung redan smugit ut ett datum för när produkten skall finnas på marknaden här i Europa, och det talas om den 17 november, alltså knappt tre veckor bort. Huruvida detta innebär att luren lanseras hos oss i Sverige då återstår att se, men det borde alltså kunna gå att importera sin egen Galaxy Nexus under senare halvan av november vilket låter riktigt trevligt i mina öron.

Vad är dina tankar om Galaxy Nexus och dess specifikationer? Kommer den att tampas med iPhone 4S? Vinner den på att ha 4G-stöd?

Ta gärna en titt på Googles presentation av telefonen här nedanför och skriv ner dina tankar i en kommentar till mig. Jag vill gärna höra vad du tycker. Själv känns det som en klockren uppgradering från min Nexus S.

[youtube width=”560″ height=”315″]http://www.youtube.com/watch?v=Ts5WBm0tXzI[/youtube]

6 kommentarer

  1. Lutar definitivt åt att köpa denna. Inväntar nog Swedroids recension först men det verkar som att det är ett givet köp. Dock nyfiken på hur Nexusen kommer mäta sig mot SGS 3. Torde väl också presenteras snart?

    1. Självklart måste Galaxy Nexus ha något som gör den unik gentemot kommande lur i Galaxy-serien, annars lär den inte hålla som referenslur ett år till. Kanske blir den ensam om NFC, likt Nexus S har varit under det senaste året?

      I övrigt så tror jag nog att Samsungs kommande Galaxy 3 kommer att spöa Galaxy Nexus på många plan rent specifikationsmässigt. Men fördelen med Nexus är att du alltid får en vanilla experience av Android – så som operativet var tänkt. Och du är först med uppdateringarna.

  2. Personligen ser jag mer fram emot den kommande mjukvaran just nu. Telefonen i sig verkar ju kunna bli riktigt schysst och som du säger en klart bra uppgradering från dess föregångare om man äger en sådan. 🙂

    1. Visst skall det bli kul att ta Ice Cream Sandwich på en spinn när den släpps, men som prylnörd så är jag också väldigt intresserad av hårdvaran. Samsung har ju till exempel hjälpt till att göra den här telefonens kamera extremt snabb, vilket lär uppskattas hos många.

  3. Skärmen, prestandan, snabba kameran och senaste OS gör detta till den helt klart attraktivaste Androiden. Skall bli kul att läsa vad du tycker om den så småning om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *