Tolv favoritappar på min Android-mobil.

Jag gissar att du säkerligen har en smartphone inom behaglig räckvidd när du läser det här, och på den har du ett antal appar som du inte riktigt klarar dig utan – dina favoritappar!

Jag har tidigare skrivit om mina favoritappar för både OS X och för iOS och nu har alltså turen kommit till Googles mobila operativsystem, Android.

 

Spotify

Först ut är Spotify, min ständige följeslagare på mina långa och många tjänsteresor. Åtskilliga gigabyte data har streamats över 3G-nät över större delen av vårt avlånga land ner till min bilstereo via Spotify. Musik för alla tillfällen, helt enkelt!

 

Navigon Nordics

Inte minst viktigt på resande fot är också en bra navigator och för detta ändamål har jag valt Navigon Nordics, som hjälper mig hitta det minsta lilla suspekta krypin i Sveriges alla avkrokar.

 

Sveriges Radio Play

Next up är Sveriges Radio Play – också en favorit i bilen. Inte för möjligheten att lyssna på liveradio utan egentligen enbart för möjligheten att browsa och lyssna på högkvalitativa podcasts från P3 Dokumentär.

 

Wunderlist

När det kommer till veckohandling så är Wunderlist min vän. Min sambo och jag använder appen flitigt och synkar alltid våra inköp via en gemensam handlarlista i appen. Klockren lösning som man lätt hade betalat en slant för!

 

Bankdroid

Bankdriod är en svenskutvecklad app med stöd för de flesta bankar, som låter dig ha full koll på dina konton. Med hjälp av push notifications och widgets är du alltid uppdaterad, vilket konto som än belastats.

 

Twitter

När det gäller att kommunicera med omvärlden förlitar jag mig på ett antal appar, varav Twitter är en av de mer frekventa. Som Twitter-junkie är jag hooked på mina flöden och uppdaterar min status nästan lite för ofta.

 

WhatsApp

Ett annat sätt att hålla kontakt med sina närmaste är via snabbmeddelanden och här har Whatsapp faktiskt mer eller mindre ersatt sms och mms för mig – mest för de flesta av mina vänner uppgraderat till denna lösning.

 

Google+

Ett socialt nätverk som jag hänger en del på är Google+, och även här finns det en utmärkt app för mobilen som hjälper dig att hålla dig uppdaterad med de senaste statusuppdateringarna och länkarna från nätverket.

 

Pixlr-o-matic

Jag tar ganska många bilder med min mobil och har fastnat för Pixlr-o-matic, som är Androids motsvarighet till populära Instagram. En  riktigt smutt app med många filterkombinationer för dina mobilbilder.

 

Shush!

En smart app av typen ”install-and-forget” är Shush! som startar automatiskt först när du stänger av volymen på din telefon. Då får du frågan hur länge du vill ha tyst läge igång. Perfekt för möten i jobbet!

 

Eniro

Eniro är en annan smart app, speciellt dess funktion för att blixtsnabbt slå upp telefonnummer för inkommande samtal. Speciellt användbart när man behöver sortera alla samtal som kommer in på jobbmobilen.

 

SwiftKey X

Sist men inte minst har vi SwiftKey X. Ett alternativ till det ordinarie tangentbordet i Android. Fördelen är att programmet lär sig hur du skriver och kan därför föreslå nästa ord för dig, med imponerade träffsäkerhet!
Där har vi alltså ett dussin appar som jag mer eller mindre dagligen använder mig av, i mitt mobila liv. Vilka är dina favoritappar? Har jag missat något självklart litet smart program? Lämna gärna en kommenter!

9 kommentarer

  1. Medhåll. Möjligheten att själv välja utseende och tilläggsfunktioner till mitt tangentbord var någonting jag saknade på iPhonen. Och egentligen alla program som har möjlighet att integrera med operativsystemet, även på bekostnad av stabilitet.

 1. Tjena, jag undrar om du känner till var jag finner ev, thema som bilden på iPhone 4 på google(bilder Stora) den svarta bakgrunden med en läcker klocka som syns i starskärmen med datum ich månad också,skulle ju vara fräckt med en sådan på min iPhone 4…

  mvh janne B i Säffle

 2. Prova Tasker för android, det är den perfekta appen där du kan lägga in profiler och ersätta andra appar och därmed spara internminne.
  Exempel på vilka profiler man kan lägga in och som jag använder mig av:

  SMS autoreplay: Ställer in tiden och exempel viss, mellan 22:00 och 07:00 så skickar min mobil en sms till de personer som smsar mig.

  Auto WIFI: Mobilen känner när jag är hemma, känner av mobilmasten och slår på WIFI:n så att den är igång när jag kommer hem.

  Slår på GPS när jag startar Google maps.

  när man vänder telefonen uppochned så blir mobilen ljudlös, så fort jag vänder på telefonen så slås signalen på.

  testa testversionen, det är den bästa appen som finns. Profilerna hämtar man på taskers hemsida och sedan konfigurerar man själv.

  Mvh
  Felipe

  1. Hej Felipe!
   Jag kör faktiskt Tasker, mest för att kunna ha olika profiler på olika tider på dygnet, samt regelverk vid laddning osv.

   Men jag håller med dig, det är verkligen en grym app. Tack förresten för tipsen. Jag skall ta och implementera ett par av dem på min mobil.

   Ha det gött!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *