En riktig spelhöst!

Det känns som att den här hösten och vintern kommer att gå till historien som en riktig massiv spelsäsong när det gäller både PC- och konsollspel – åtminstone hemma hos Jonasson!

Tidigare i höstas släppte ju Square Enix efter åtta år, den efterlängtade uppföljaren till Dues Ex: Invisible War, nämligen Dues Ex: Human Revolution. I åratal har vi väntat på att få förstärka våra cyborgkroppar i vad som mest liknar en korsning av Blade Runner och det excellenta 90-talsliret Syndicate. Jag plöjde igenom Dues Ex: Human Revolution under dryga 47 intensiva timmar på datorn och älskade varje sekund av det.

Nästa spel ut för min del var id Softwares senaste, och mycket efterlängtade, förstapersonpangare Rage. Ett spel som på sina 3 dvd-skivor och drygt 21GB installation bitit sig fast på min hårddisk. Här bjuds vi en postapokalyptisk miljö som verkar vara något av ett kärleksbarn mellan Mad Max och Fallout 3, men med den briljans, grafikoptimering och intensitet som bara id Software kan åstadkomma!

Så för ett par veckor landade krigssimulatorn Battlefield 3 från svenska DICE i min brevlåda. Tyvärr ligger den här köttiga titeln, av utrymmesbrist, fortfarande inplastat på mitt skrivbord och väntar på att få några gigabyte tilldelade på min fullsmockade hårddisk. Jag vet att jag kommer att sitta timtal med det här spelet om jag ges möjlighet. Men Rage borde få gå före. Jag vill inte ge något av spelen delad uppmärksamhet.

Nästa spel släpps just i dag, den 11 november. Jag snackar förstås om Skyrim – den femte installationen i den berömda och definitiva fantasy-rollspelsserien The Elder Scrolls. Vidsträckta lågländer, städer, små byar, grottor och höga drakbefästa berg blandas med överväxta ruiner och djupa skogar i ett landskap som med hundratals speltimmar lär ta andan ur mig. Efter att ha spelat igenom Oblivion så vill man bara ha mer!

Förutom de här fyra förstapersonsliren ovan så väntar ytterligare ett hett efterlängtat spel innan jul – Assassin’s Creed: Revelations. Återigen får vi ta oss tillbaks några hundra år till Rom och agera en högst akrobatisk lönnmördare i tredje person. En spelserie som med sina tre föregångare hållt mig klistrad vid skärmen tills dess att sista droppen blod flutit ner i rännstenen under Colosseum.

Det känns bestämt som att jag har en hel del speltimmar att se fram emot under årets mörka hälft. Och då har jag inte ens nämnt Modern Warfare 3 och Batman: Arkham City, som båda just släppts och Diablo 3 som förväntas komma ut under början av 2012, vilka båda förmodligen kommer att få en plats i min spelhylla.

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *