Nya Xbox 360 Dashboard i morgon!

I dag, den 6 december 2011, var det ursprungligen meningen att Microsoft skulle rulla ut nästa systemuppdatering till sin spelkonsoll Xbox 360.

Den senaste uppdateringen presenterades först på årets E3-mässa i somras och var alltså satt att gå live just i dag. Nu verkar man dock ha stött på problem som gjort att man senarelagt releasen till i morgon onsdag, då den börjar rullas ut till väntande konsollgamers.

Vad kan vi vänta oss?

Årets uppdatering av Xbox 360 Dashboard är ett led i att integrera företagets spelkonsoll i den nya grafiska profil som man satte i och med släppet av Windows Phone 7. Gränssnittet jag talar om är förstås Metro, som tagits väl emot på den mobila plattformen. Så till den grad att Microsoft har det som standard-UI i kommande Windows 8. Gränssnittet är speciellt framtaget för touch-gränssnitt vilket givetvis känns givet inom mobilvärlden och även på Windows 8-tablets som lär översvämma marknaden under senare delen av 2012.

Nu introducerar man alltså Metro UI även till Xbox 360 men inte nog med det! Microsoft passar också på att utöka kontrollfunktionen i Dashboard att i större utsträckning ha stöd för Xbox Kinect, vilket betyder röststyrd Bing-sök och vad många även förväntar sig – rörelsestyrd menynavigation.

Ytterligare nya funktioner innefattar utökat Facebook-stöd, molnlagring för din Live-profil inklusive dess savegames och något som Microsoft kallar för Beacons eller ”signalfyrar”, med vilkas hjälp du kan hitta andra spelare som spelar samma titlar som du själv.

Eventuellt kan det dyka upp ytterligare nyheter än dem som nämns här men det lär du se inom de närmaste dagarna, när uppdateringen når din Xbox 360. Se det lite som en tidig julklapp från Redmond!

2 kommentarer

  1. Slängde in det på mitt kryssbox och det känns som en fräsch uppdatering! Har bara hunnit titta runt lite, men helt klart nice!
    Såg att om man körde med VPN så kan man köra t.ex. netflix! Det kan bli intressant! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *