Programtipset: iSnap.

Vi Mac-användare har ibland tittat avundsjukt mot våra vänner med Windows 7-baserade datorer och deras möjligheter att docka fönster i skärmhörnen med hjälp av Aero Snap-tekniken i introducerades redan i Windows Vista.

Därför är det extra trevligt att kunna tipsa om det utmärka programmet iSnap som efterliknar de utmärkta funktioner som Windows 7 är begåvat med som standard. Med iSnap aktiverat kan du enkelt dra och docka fönster till vänster och höger på skärmen. Men inte nog med det, du kan också docka dem i skärmens över- och underkant och dessutom i skärmens alla fyra hörnen för att få plats med fyra lika stora fönster. Extremt smidigt när man vill få överblick över flera applikationer samtidigt.

iSnap kan även imitiera funktionen Aero Shake från Windows, det vill säga att du skakar ett fönster för att minimera alla andra fönster på din arbetsyta. Skaka fönstret igen och fönstren öppnas igen. Funkar bra även på Mac även om jag själv inte gillar funktionen. Dock bjuder programmet på ett antal kortkommandon vilka kommer väl till pass.

Så passa på att dra hem iSnap från Mac App Store. Just i detta nu är programmet gratis. I övriga fall kostar det dryga $5.

8 kommentarer

 1. Better Touch Tool har också en funktion för att klistra fast programfönster. Vid sidorna av skärmen eller i hörnen som du nämner. Aero Shake kan jag nog överleva utan :).

  1. Stämmer fint. Har själv testat det men gick tillbaks till Cinch som jag körde då (efter tips från dig om jag inte minns fel.)

   Nu testar jag iSnap ett tag och sen får vi se var jag landar! 🙂

  1. Japp, gör så.

   Tänk att ett så enkelt program kan göra så mycket skillnad! Den här typen av funktion borde finnas inbyggd i OS X tycker jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *