Snygga lurar: ZIK Parrot by Starck.

CES 2012 som gick av stapeln i veckan som var, presenterade det franska företaget Parrot en ny spännande produkt ur sin lite udda portfölj, nämligen ZIK Parrot by Starck. Ett headset i det övre prissegmentet.

Företaget som på senare tid kanske är mest kända för den flygande farkosten A.R.Drone, har specialiserat sig på trådlös teknik och ZIK Parrot är inget undantag.

Det är ett headset i design av fransmannen Philippe Starck. Dock med ett par udda grepp som vi lär se mer av i konkurrerande produkter framöver:

Lurarna kommunicerar via Bluetooth och själva sammankopplingen med din telefon kan ske via NFC (Near Field Communication.) Vidare har man begåvat hörlurarna med en touch-baserad gestkontroll där du på den ena kåpans utsida sveper fingret uppåt, nedåt, framåt eller bakåt för att höja respektive sänka volym och för att byta låt.

Som om inte det vore nog så sitter det även en sensor i bygeln som automatiskt pausar musiken när du placerar lurarna bakom nacken. Dessutom sitter det i ena kåpan en sensor som är tänkt att känna av käkbenets rörelser och därmed kunna justera mikrofonen för att minimera ljudupptagning utanför lurarna. Något som de två mikrofonerna också aktivt hjälper till med.

Lurarna har tagits emot med genomgående positiva recensioner och kommer att släppas under året. Även om inget pris har presenterats ännu så spekuleras det kring priser mellan drygt $500 och $1000 dollar. Motsvarar sedan ljudet den läckra designen så är jag såld!

Sugen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *