Sparkbox håller koll på designobjekten!

Kör du Mac och håller på med olika webbprojekt? Kanske bygger du bloggsidor åt dig och din familj. Eller kanske sitter du med andra digitala projekt som involverar bilder. Eller så vill du bara ha någonstans att samla din inspiration för framtida projekt.

I så fall har du säkerligen behov av att kategorisera och hålla ordning på alla bilder, loggor och grafik du skapar. Visst kan du använda iPhoto men programmet är ju inte riktigt tänkt för den typen av arkiv. Det finns ett bättre alternativ…

Sparkbox heter ett litet program som utseendemässigt påminner lite om iPhoto, fast i en lightversion. Det är tänkt att användas för att kategorisera bilder som inte är foton. Till exempel kommer det otroligt väl till pass när det är dags att bygga ny hemsida och du behöver hålla koll på grafiska objekt, loggor i olika versioner, bakgrundsgrafik med mera.

Sparkbox samlar alla dina bilder i kategorier som du själv skapar. Du kan sedan tagga dina bilder och även sätta betyg och favoritmarkera dem för att lättare hitta dem igen vid ett senare tillfälle. Programmet låter dig också söka grafik och bilder baserat på vilka färger de innehåller. Riktigt smidigt!

Dessutom innehåller Sparkbox en funktion för att ta skärmdumpar samt ett plugin till Safari som låter dig ladda ner bildobjekt från en webbsajt. Och som om inte det vore nog – Sparkbox importerar alla bilder du kastar på programmet och dess databasfil kan med fördel placeras i din Dropbox-katalog, så blir den plötsligt nåbar på alla dina Macar.

Sparkbox är just nu gratis i Mac App Store under en begränsad tid. Se därför till att tanka ner det innan det går upp till dryga $20 igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *