Veckans teknikköp.

Mitt förhållande med Boxee Box blev kort. I veckan åkte den nämligen ut till förmån för en Apple TV.

Sedan jag installerade Boxee Boxen och satte upp en teve i sovrummet i höstas så har jag stört mig på att den inte integrerar med mitt befintliga mediacenter i vardagsrummet. En struntsak kanske, men det ger lite premiumkänsla när enheterna ”pratar samma språk” i hemmet. Och eftersom jag kör Plex Media Server på Mac minin i vardagsrummet så kändes nu valet av en Apple TV klockrent, speciellt när den börjat komma ner ordentligt i pris.

Tidigare har jag inte varit något fan av Apple TV. Första generationen av enheten var inte Apples stoltaste produkt, vilket Steve Jobs också erkänt vid ett par tillfällen. Men fast besluten om att enheten skulle tillföra någonting så släppte Apple den andra generationen av Apple TV. Inte heller då var jag imponerad. Speciellt inte som vi i Skandinavien fick dras med en handikappad version av iTunes, där filmer och TV-serier länge lyste med sin frånvaro. Men numera går det alldeles utmärkt att jailbreaka sin Apple TV och få den att lira allt du kastar på den. Och man slipper känna sig instängd i iTunes. Därför skaffade jag nu en Apple TV. Och jag gillar den!

6 kommentarer

  1. Yesbox, det har jag! Har dock inte jailbreakat den än men kanske din guide tillåter mig. Hur som helst är det en underbar pryl och det känns skönt att vi äntligen kan hyra filmer, även om jag saknar TV-serier…

    1. Japp, just teveserier lyser ju med sin frånvaro på iTunes ännu så länge. Men då är det Plex som gäller (eller för den delen XBMC) även om jag föredrar det förstnämnda.

      Det är inget att vänta på – break loose! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *