Windows-tangentens många funktioner.

Eftersom jag kör Windows 7 i jobbet så drabbas jag dagligen av den numera klassiska Windows-tangenten, som gjorde sitt inträde i och med Windows 95 för en herrans massa år sedan.

På senare år har den däremot fått fler funktioner, men använder du verkligen alla?

Personligen kör jag mycket Win+L för att låsa datorn, Win+E för att öppna Utforskaren, Win+R för att köra kommandon och Win+P för att styra presentationer till projektorn. Men allt sedan jag började köra Windows 7 så har jag haft ett problem…

Eftersom jag arbetar med två skärmar och har valt att utöka skrivbordet till dem båda så funkar inte Microsofts funktion Snap speciellt bra. Du vet funktionen som låter dig docka ett fönster till höger eller till vänster på bildskärmen beroende på vilken kant du drar det till. Med två skärmar kunde jag helt enkelt inte docka ett fönster utan att det istället ramlade in på skärmen bredvid. Trodde jag!

Med hjälp av det utmärkta kommandot Win+<pil vänsteroch Win+<pil höger> så dockas det markerade fönstret till vänster eller höger på den aktuella skärmen. Riktigt smidigt! Synd bara att jag levt i villfarelsen att detta inte gick sedan Windows 7 släpptes för snart fyra år sedan. Men bättre sent än aldrig!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *