Slashat.se tittar närmare på HTC One X.

I lördags eftermiddags träffades hela Slashat-gänget under stort hemlighetsmakeri och bakom lyckta dörrar där vi tittade lite närmare på HTC’s nya flaggskeppsmobil, HTC One X som lanseras inom kort. Men vad kan vi egentligen förvänta oss av taiwanesernas senaste satsning?

One X är en quad core-mobil på 1,5GHz och med ett Tegra 3-chip under huven, vilket skvallrar om att vi har att göra med ett litet kraftpaket på 130 gram! Som operativsystem i One X hittar vi Googles senaste version av Android, 4.0 – även kallat Ice Cream Sandwich och ovanpå detta ligger flong nya HTC Sense 4.0, något mer avskalat än tidigare Sense-versioner, vilket många önskat länge.

Mobilen framsida domineras av den 4,7 tum stora skärmen som är både ljusstark och kontrastrik med en upplösning på 1280 x 720 pixlar. Vi hittar en hyfsat anonym vga-kamera uppe till höger och vänder vi på luren möter vi en baksida i plast som sänker helhetsintrycket något. Dock hittar vi här en kamera på 8 megapixlar med stöd för videoinspelning i 1080p. Autofokus och led-blixt har sin givna plats och den snabba kameran gör allmänt bra ifrån sig även om bild och video tenderar att bli lite varmare i färgerna i jämförelse med till exempel Apples iPhone 4S.

Men hur känns egentligen HTC One X? Är den något att ha? Jezper och Tommie har klämt…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cOiY5axAbMQ[/youtube]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *