Det är de små detaljerna som gör det.

Snart tre veckor med Samsung Galaxy S3 och jag tänkte dela med mig av några punkt där jag tycker att telefonen verkligen utmärker sig på ett positivt sätt. För det första är bildskärmen en riktigt trevlig upplevelse, inte minst i jämförelse med föregångaren, Samsung Galaxy S2.
Den är skarp och färgerna är klara oc livfulla. Dock drar vita nyanser lite åt grått men inte så det stör nämnvärt.

En annan positiv upplevelse är faktiskt det enkla faktum att Samsung placerat en dedikerad menyknapp längst ner till vänster på telefonen och att appar anpassar sig efter detta, det vill säga att man alltid kommer åt ett programs meny genom att använda menyknappen.
Jämför man med Googles referenslur, Galaxy Nexus som inte har någon menyknapp utan där denna funktion istället får ta upp värdefull yta på skärmen istället. Och lite beroende på app så tenderar menyknappen tyvärr att flytta runt i gränssnittet. Detta gäller även för till exempel HTC’s One-serie.

Se några exempel nedan:

Ljudet i den inbyggda högtalaren är något man sällan brukar beröra men eftersom den används så sparsamt, som vid till exempel högtalarsamtal och uppspelning av videoklipp när du glömt dina hörlurar) men vill jag ändå passa på att nämna det.

Trots den enda lilla högtalaren som sitter på telefonens baksida i höjd med kameran så bjuder faktiskt Galaxy S3 på ett hyfsat ljud. Bra mycket klarare vid musikuppspelning än både Google Galaxy Nexus och HTC One X och med en betydligt högre ljudvolym vilket kommer väl till pass när du behöver höra ringsignalen i högljudda miljöer.
Själva placeringen av högtalaren är heller inte dum då man inte per automatik täcker den med handen när man håller i telefonen. Ett bra designval av Samsung.

Vad gäller upplevelsen av själva gränssnittet i Samsung Galaxy S3 så är detta nog så nära iPhones följsamma flow som jag någonsin har kommit på en Android. Skärmen svarar direkt och exakt på mina rörelser och jag upplever inte gränssnittet som släpigt eller att det segar nämnvärt. Kanske den bästa känslan på en Android-telefon så här långt.
Visserligen kommer ju Android 4.1 (kodnamn Jelly Bean) inom någon vecka och introducerar de Google kallar ”project butter”, det vill säga att gränssnittet körs i 60 fps (frames per second) vilket förmodligen kommer att upplevas som extremt följsamt, men tills dess är det nog ändå S3′an som förmedlar den här känslan allra bäst bland alla de Android-mobiler som jag testat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *