En månad med Galaxy S3.

För fyra veckor sedan knackade det på dörren. Det var ett paket från M3 innehållande den Samsung Galaxy S3 som nu varit min kompis den senaste månaden.

Jag hade först tänkt att föreviga själva uppackningen med en unboxingfilm men hoppade över det. Dels därför att det går 13 sådana på dussinet och dels för att jag var alldeles för ivrig att komma i gång med telefonen.

Nu har jag haft telefonen med mig i fickan varje dag. Jag har tagit bilder, spelat spel, surfat, bloggat, lyssnat på musik och skickat meddelanden. Allt det där som man brukar göra på en smartphone. Och ringt förstås.

Jag har redan i tidigare inlägg här på bloggen uttryckt min förtjusning i några av de funktioner och designdetaljer som S3’an bjuder på, men för att sammanfatta dess utsida lite kort så gillar jag skarpt det löstagbara bakstycket som medför utbyte av batteri samt stödet för microSD-kort. Telefonens rundade form gör att den ligger gott i handen och den 4.8 tum stora SuperAMOLED-skärmen är en riktigt trevlig upplevelse. Även vikten och dess fördelning faller mig i smaken.

Däremot kan jag för mitt liv inte förstå varför Samsung väljer att hålla fast vid den fysiska hemknappen. Den känns bara malplacerad mitt emellan två touchknappar. Plocka bort den till kommande modell, tack!

Insidan och Samsungs ovanpåliggande gränssnitt TouchWiz bjuder också på en del smarta funktioner men även en del irritation och krångliga moment. På plussidan måste jag helt enkelt medge att allt flyter förbaskat bra! Har aldrig provat en Android-lur där gränssnittet har känts så följsamt som i Galaxy S3.

Funktioner som Smart stay och Smart alert funkar bra och tillför funktionalitet medan S Voice och Direct call känns mer gimmick. Visst funkar även dessa två sistnämnda men i ärlighetens namn ser jag mig aldrig använda funktionerna. Gör du?

På minussidan hittar vi det glesa startskärmarna som bara tillåter 4 x 4 ikoner plus dem i dockan, vilket är i fattigaste laget på en 4.8″ skärm, i min mening. Dessutom är det onödigt krångligt att skapa mappar till sina applikationer på startskärmarna.

Hårdvarumässigt är det en kraftfull liten best med rejält tilltagna prestanda. En quad-core ARM Cortex A9 klockad till 1,4GHz och 1GB ram ser till data skyfflas runt i högt tempo medan ett Mali 400 GPU-chip flyttar pixlarna i dina favoritspel.
8 megapixelkamera börjar bli mer eller mindre standard och den som sitter i S3’an hör till de bättre.

På sista raden kan jag konstatera att jag faktiskt är grymt nöjd med den upplevelse som Samsung Galaxy S3 förmedlar. Responsiv, robust och snygg!

Framöver tänkte jag ge mig på lite jämförande tester mellan Galaxy S3, HTC One X och Galaxy Nexus, vilket torde vara de tre mest intressanta lurarna på marknaden just nu. Något speciellt du vill att jag jämför? Hojta till med en kommentar!

4 kommentarer

 1. Batteritiden är något som jag tycker många missar, så det skulle vara intressant att se en jämförelse på.

  1. Hej Katarina!
   Jag ska försöka få med detta i kommande tester men spontant så upplever jag att S3’an har förhållandevis bra batteritid för att vara en 4.8″ smartphone – om det nu överhuvudtaget finns något som går att kalla för ”bra batteritid” i det sammanhanget.

    1. Det beror ju förstås på hur mycket man använder sin telefon, och till vad. Och vad är egentligen normal användning av en smartphone?

     Men med måttliga mängder telefonsamtal, mail, surf , sociala nätverk, sms och lite foto så håller den gott och väl batteriet en hel dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *