Veckans teknikköp.

Det har varit mycket surr på teknikbloggar kring Googles egna intåg på tabletmarknaden i och med releasen av Nexus 7 – den sjutums surfplatta (tillverkad av ASUS förresten) som avtäcktes på utvecklarkonferensen Google I/O i juni.

Nu börjar i alla fall den lilla enheten att levereras till trånande kunder som väntat närmare en månad på att förhandsbeställningarna skall börja rullas ut. Och även jag har fått mig en tidig jul(i)klapp i form av veckans teknikköp – en styck Nexus 7!

Nu har jag inte haft plattan mer än sedan i förrgår så det är lite tidigt att komma med någon dom ännu men under helgen så ska jag nog kunna förkunna den. Till dess kan jag i alla fall dela med mig kring hur jag kom över den, då den fortfarande är svår att beställa för oss nordbor.

The facts!

Vid lanseringen av Nexus 7 påpekade Google själva att den initialt enbart skulle släppas i USA, Kanada, Storbritannien och Australien. Nu står det emellertid klart att den kommer till Sverige i höst. Svenska ASUS meddelar via sin Facebook-sida att de hoppas ha den till försäljning i september för mellan 2000 och 2400 kronor vilket får anses som ett kap med tanke på hårdvaran – men mer om den vid nästa bloggtillfälle.

Därför är det lite lurigt att beställa en Nexus 7 om man sitter i Sverige. Kruxet är att man måste ha en ip-adress och en leveransadress till någon av länderna ovan, vilken kan vara lättare sagt än gjort. Men jag grottade ner mig i olika lösningar och fastnade för MyUS.com och deras Personal Shopper-tjänst. Ett konto kostar drygt 60 spänn i engångsavgift – för detta får du en amerikansk adress som kan vara användbar i många sammanhang. Genom deras tjänst bad jag sedan en personal shopper att plocka upp en Nexus 7 8GB.

Visserligen blir det totalt sett lite dyrare än låta polaren plocka upp den i butik i USA då det tillkommer frakt och tullavgift med dryga 600 spänn men det känns lätt värt när man sitter här med den i handen och vet att man är bland de första i Sverige med enheten.

Fler tankar kring Nexus 7 kommer i helgen då jag hunnit klämma på den lite mer. Tune in då!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *