Google lägger ner podcast-appen Listen.

I morse satt jag som vanligt och skummade igenom nyhetsrubrikerna från nattens händelser inom teknikvärlden när jag fick se en rubrik som gjorde gällande att Google lagt ner utvecklingen av Listen, en podcast-app för Android som först såg dagens ljus 2009.

Google Listen har i och för sig inte utvecklats speciellt sedan starten men den har ändå synkroniserat med Google Reader och jag har upplevt den som tydlig, lättnavigerad och framför allt som en stabil app för podcast-lyssning.

Google meddelar att alla som har appen installerad kommer att kunna fortsätta köra den som i dag men att att sökfunktionen i appen inte kommer att fungera efter 1 november 2012. Dock synkar den fortfarande befintliga feeds med ditt Google Reader-konto.

Jag tog en titt på marknadsplatsen Google Play och kunde snart konstatera att Listen faktiskt var bortplockad, vilket gjorde mig lite ledsen. Google Listen har varit en bra app som fyllt sitt syfte för mig. Visst finns det många andra bra podcast-appar för mobilplattformen Android med långt fler funktioner än hos Listen, men gränssnitten känns ofta ganska bloatade.

För min del kommer jag förmodligen att gå över till BeyondPod Podcast Manager nu när Listen inte utvecklas mer. BeyondPod bjuder också på integration mot Reader och andra bra funktioner även om jag inte upplever gränssnittet lika rent som hos Listen.

Har du en Android-mobil och i så fall, lyssnar du på podcasts? Kom gärna med tips på bra appar för ändamålet.

14 kommentarer

 1. såg detta i morse också och har kört listen ganska länge. Kikade också runt och hittade beyondpod men också pocket casts som verkade intressant. Testat den?

 2. Jag har kört Pocket Casts i ca 6 månader på IOS och drog igår ner den till min nyinköpta Samsung. Jag har varit mycket nöjd med hur den fungerade på min Ipod och den verkar fungera exakt likadant i Android (med reservation att jag bara kört den i 1½ dag på Samsungen).

  1. Jag har kört demoversionen nu någon vecka och gillar den. Dock aningen tunn på funktionen och med ett nästintill tråkigt gränssnitt. Men funktionen är det inget fel på.

  1. DoggCatcher ser halvt om halvt ut att följa designstandarden i ICS/JB men jag upplever den som något plottrig. Kanske värt att titta närmare på, trots allt?

  1. Har testat gratisversionen under några ett par veckor nu och är positivt överraskad trots att gränssnittet är på gränsen till torftigt.

 3. Jag är ju på väg att byta tillbaka från iPhone till Androidmobil, och jag får nog börja titta på alternativen som folk föreslagit här i kommentarerna. Önskar lite smått att Downcast som jag använt på iPhonen funnits även till Android, men icke.

  1. Konc, min vän!
   Efter att ha lämnat Listen och sedan kört BeyondPod ett tag för att nu har gått över till Podkicker Pro så känns det ärligt talat som dött lopp mellan dessa klienter. Båda är kompetenta och får jobbet gjort. Båda har dock sina brister så jag rekommenderar att du provar bägge, som självklart finns i gratisversioner – om än något begränsade.

   Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *